Malzemeler
4 - 5 adet patates (kişi başı 1 adet)
Yarım kg. kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
1 küçük soğan
4-5 diş sarımsak
Bir tutam maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
Tuz
1 - 2 yemek kaşığı salça
Yapılışı
Öncelikle kıymanın içine çekilmiş ekmek içi, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak, maydanoz ve baharatları ekleyerek güzelce yoğurun. Eğer köfteyi 1 gün önceden vaya sabahtan yoğurup dinlendirirseniz daha da lezzetli olur, bizimkiler öyleydi) Köfteleri şekillendirin.
Patatesleri soyun, yarım ay şeklinde doğrayın. Üzerine biraz sıvı yağ gezdirin. Tuz ve karabiber serpip fırında verin (ara sıra karıştırabilirsiniz).
Patatesler kızarınca, üzerine şekillendirdiğiniz köfteleri dizin. Üzeri kızarınca köfteleri alt-üst ederek alt kısımlarını da pişirin.
Köfteler kızarırken bir kasede 1 - 2 yemek kaşığı salçayı biraz yağ ve suyla çözündürüp tuz ekleyerek salçalı su yapın ve fırındaki yemeğin üzerine gezdirin. Üzerini de dilimlenmiş domates ve yeşil biberle süsleyin.
Patatesler iyice piştikten sonra fırından alıp, sıcak sıcak servis edin...