[Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ]
Kendi zevkinize göre baharatlar ekleyip afiyetle yiyebileceğiniz patatesli bir tarif Biz genelde pilavla servis edilen et yemeklerinin yanına yapıyoruz.
Malzemeler
4-5 adet patates
Zeytinyağı
Tuz
Dilediğiniz baharatlar (Karabiber, pulbiber, köri, kekik, nane, kimyon...)
Yapılışı
Önce patatesleri soyup dilimleyin. Eğer taze patates ise soymanıza gerek yok.
Dilimlenen patatesleri fırın tepsisine veya borcama koyun. Üzerine 1 çay bardağı kadar zeytinyağı gezdirin. Tuzu ve diğer baharatları ekleyin. Bu arada kekiğin çok yakıştığını yazmadan geçemeyeceğim[Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ]
Patatesleri elinizle harmanlayın, baharatların her yanına bulaşmasını sağlayın. Fırında kızarana kadar pişirin.