RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR

RADYO ARABESK TÜRK
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Radyo Arabesk TÜRK www.radyoarabeskturk.com

SİTENE HTML KODLAR EKLE




 

 Bakla Ezmesi (4 Kişilik)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Blade
ADMİN
ADMİN
avatar


Uyari Seviyesi : uyari yok
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 3630
<b>Rep Puanı</b> Rep Puanı : 1007
<b>Aktiflik Puanı</b> Aktiflik Puanı : 111787
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 23/06/10
<b>Cinsiyet</b> Cinsiyet : Erkek

Kullanıcı Aktifligi
Basari :
Bakla Ezmesi (4 Kişilik) Imgleft3/3Bakla Ezmesi (4 Kişilik) Emptybarbleue  (3/3)
Seviye:
Bakla Ezmesi (4 Kişilik) 241687221/1Bakla Ezmesi (4 Kişilik) Emptybarbleue  (1/1)
Güçlülük:
Bakla Ezmesi (4 Kişilik) Imgleft1/1Bakla Ezmesi (4 Kişilik) Emptybarbleue  (1/1)

Bakla Ezmesi (4 Kişilik) Empty
MesajKonu: Bakla Ezmesi (4 Kişilik)   Bakla Ezmesi (4 Kişilik) EmptyÇarş. Eyl. 22 2010, 12:38

Bakla Ezmesi (4 Kişilik)








Malzemeler:
100 g. kuru iç bakla (Geceden soğuk suda ıslatılmış)
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi
1 diş sarmısak (ezilmiş)
Tuz ve karabiber


Sebzeler
1 küçük karnabahar, küçük çiçeklere ayrılmış
1 salatalık, ince çubuk halinde kesilmiş
2 kereviz sapı, ince çubuk halinde kesilmiş
2 havuç ince çubuk halinde kesilmiş
1 küçük yeşil biber, ince çubuk halinde kesilmiş
1 küçük kırmızı biber ince çubuk halinde kesilmiş
1 bağ kırmızı turp



HAZIRLANIŞI :
Baklaları süzüp soğuk suda durulayın. Büyük bir tencereye koyup üstüne soğuk su ekleyip bir taşım kaynatın. Sonra ateşi kısıp, tencerenin kapağım yarı kapatıp 1 1/4 saat baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişirme sırasında gerekirse sıcak su ekleyin.
Baklaları süzüp, suyunu bir kenara ayırın. Baklaları 4 yemek kaşığı zeytinyağı, sirke, sarmısak, tuz, biber ve ayrılmış bakla suyundan 4 yemek kaşığı ile birlikte blender'a koyup, koyulaşıncaya kadar karıştırın. Çok koyu olursa biraz daha pişme suyundan ekleyin.
Bakla ezmesine tuz ve biberi ilave edip karıştırdıktan sonra bir servis kasesine aktarın. Kaseyi bir servis tabağımn ortasına yerleştirip, etrafına sebzeleri yerleştirin.



AŞÇIDAN ÖNERİLER: Eğer baklaları, geceden ıslatınak için vaktiniz yoksa ıslatma zamanını sıcak su kullanarak kısaltabilirsiniz. Baklaları büyük bir tencereye koyup, üstüne soğuk su ekleyip kaynatın. Süzüp tekrarlayıp sonra ateşten ahp 2 saat sıcak suda bırakın. Daha çok zaman kazanmak için 425 g. konserve bakla kullanabiirsiniz. Bu takdirde ezme 30 dakikada hazırlanabilir.



DÜDÜKLÜDE PİŞİRME: Kurutulmuş baklalar düdüklü tencerede 20 dakikada pişirilebilir.


SERVİS ÖNERİLERİ: Tarifteki miktar 4 kişi için başlıbaşına bir salata ya da 8 kişi için bir başlangıç mezesi olarak düşünülmelidir.


DONDURMA. Ezme çok iyi donabillr. Derin dondurucuda 3 aya kadar saklayabilirsiniz. Servisten 2 saat önce dondurucudan çıkarıp oda sıcaklığında çözülmeye bırakın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.radyoarabeskturk.com/
 
Bakla Ezmesi (4 Kişilik)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kısır(6 kişilik)
» Haydari (5 Kişilik)
» Alman püresi (4 Kişilik)
» Nuraniye (4 Kişilik)
» Köpoğlu (4 Kişilik)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR :: YEMEK TARİFLERİ :: Mezeler-ordövler-
Buraya geçin: