RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR

RADYO ARABESK TÜRK
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Radyo Arabesk TÜRK www.radyoarabeskturk.com

SİTENE HTML KODLAR EKLE




 

 Hamsiden Papaz Yahnisi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Blade
ADMİN
ADMİN
avatar


Uyari Seviyesi : uyari yok
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 3630
<b>Rep Puanı</b> Rep Puanı : 1007
<b>Aktiflik Puanı</b> Aktiflik Puanı : 111840
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 23/06/10
<b>Cinsiyet</b> Cinsiyet : Erkek

Kullanıcı Aktifligi
Basari :
Hamsiden Papaz Yahnisi Imgleft3/3Hamsiden Papaz Yahnisi Emptybarbleue  (3/3)
Seviye:
Hamsiden Papaz Yahnisi 241687221/1Hamsiden Papaz Yahnisi Emptybarbleue  (1/1)
Güçlülük:
Hamsiden Papaz Yahnisi Imgleft1/1Hamsiden Papaz Yahnisi Emptybarbleue  (1/1)

Hamsiden Papaz Yahnisi Empty
MesajKonu: Hamsiden Papaz Yahnisi   Hamsiden Papaz Yahnisi EmptyÇarş. Eyl. 22 2010, 12:43

Kullanılacak malzeme:
İrilerinden 1 kilo hamsi balığı,
2+1/2 kahve fincanı zeytinyağı,
5 baş soğan,
2 körpe havuç,
1/2 kahve fincanı domates salçası,
2 bardak su,
yeteri kadar tuz ve kırmızı biber.

Yapımı: Hamsilerin içini temizledikten sonra bunları bol suda iyice yıkamalı ve iri delikli bir süzgece koyup sularını süzmeli.
Beri yanda yayvan ve kenarlı bir tepsiye bir kahve fincanı zeytinyağıyle ince ince doğranmış soğanları koymalı ve bunu orta ısılı bir ateşe oturtmalı. Soğanlar pembe bir renk alıncaya kadar bunları karıştırarak kavurmalı. Sonra buna zar gibi parçalara doğranmış veya ince yuvarlak dilimlere kesilmiş körpe havucu katmalı. Tahta kaşıkla karıştırarak havuçları da soğanla birlikte kavurmalı.
Havuçlar kavrulunca kalan zeytinyağını bunların üstüne boşaltmalı. İki bardak ılık suda eritilmiş domates salçasıyle kırmızı biberi ve yeteri kadar tuzu kattıktan sonra kaptakileri karıştırmalı. Sonra kabın ağzını kapatmalı ve yirmi dakika kadar bunları orta ısılı ateşte pişirmeli. Bu sürenin sonunda yıkanmış hamsileri tepsideki salçanın üstüne yan yana dizmeli. Balıkları da hafifçe tuzlamalı ve tepsinin kapağını örtüp bunları 12 - 15 dakika kadar orta ısılı ateşte pişirmeli. Sonra tepsiyi ateşten almalı ve bir kenarda ağzı kapalı olarak soğumaya bırakmalı.
Balıklar soğuyunca bunları tabaklara bölmeli ve soğuk olarak servis yapmalı.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.radyoarabeskturk.com/
 
Hamsiden Papaz Yahnisi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR :: YEMEK TARİFLERİ :: Deniz Ürünleri-
Buraya geçin: