gecenin_gözyaslari_
Uyari Seviyesi : Mesaj Sayısı : 324 Rep Puanı : 4 Aktiflik Puanı : 5867 Kayıt Tarihi : 09/08/10 Cinsiyet :
Kullanıcı Aktifligi Basari : (1/1) Seviye: (1/1) Güçlülük: (1/1)
| Konu: Ev İşi Lahmacun Perş. Eyl. 23 2010, 20:21 | |
|
- 1,5kilo yağlı kıyma
- 6baş büyük kuru soğan
- 1demet maydanoz
- 3büyük dometes
- 1tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1tatlı kaşığı karabiber
- 1yemek kaşığı biber salçası
- yarım tatlı kaşığı kimyon
soğan,maydanoz ve domatesleri küçük küçük kıyıp kıymaya karıştırın. baharatları ekleyin ve hepsini yoğurun(kıymanız yağsızsa margarin ekleyin) hamuru için 1kilo kadar un yarım paket yaş maya su ve tuz bu malzemelerle ekmek hamuru kıvamında bir hamur yoğurun ve biraz dinlendirdikten sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. tatlı tabağı büyüklüğünde açın hazırladığınız kıymalı harcı ortalarına yayın . 200-250 derece fırında pişirin hepsi bu kadar hem temiz,hem ekonomik hemde bereketli oluyor hanımlar.hamuru ve pişirmesinde zorlanırsanız temizliğine güvendiğiniz bir fırına malzemenizi verip pişirtebilirsiniz. afiyet olsun.
| |
|