Malzemeler:
150 gr. oda ısısındaki tere yağı veya margarin (1 çubuk + 2 yemek kaşığı / Türkiye için: 250 gr. yağın yarısından 2 yemek kaşığı fazla)
1/2 su bardağı kahverengi şeker
1-2 yemek kaşığı Early Grey çay yaprağı (2 poşet çayını açıp kullanabilirsiniz)
1 hafif çırpılmış yumurta
1+ 3/4 su bardağı un
Arzuya göre kalın kristal şeker / raw sugar (uzerine serpmek icin)
not: tarifte kabartma tozu kullanılmıyor.
Yapılışı:
Bu arada oda ısısındaki yağı ve sekeri krema gibi olana kadar çırpın
Cay yapraklarını ilave edip karıştırdıktan sonra yumurtayı da ekleyip tekrar karıştırın
Yavaşça unu tahta kaşık veya daha iyisi spatula ile karıştırın
Hafif unlu tezgahta elinizle hamuru kalın rulo haline getirin. Daha sonra üstten biraz bastırarak hamuru yassılaştır
Plastiğe sarıp buzdolabında sertleşip rahat kesilebilecek hale gelene kadar, yaklaşık 1 saat soğutun.
Fırını 375F (185C) dereceye getirip ısıtın.
Keskin bir bıçakla yaklaşık 1/2 cm. kalınlığında dilimler kesip yağlanmış tepsinize hafif aralıklarla dizin
Üstlerine kristal şekerden serpiştirip hafif kızarana kadar 10-15 dakika kadar pişirin
Tepsiden alıp soğumaya bırakın.