RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR

RADYO ARABESK TÜRK
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Radyo Arabesk TÜRK www.radyoarabeskturk.com

SİTENE HTML KODLAR EKLE




 

  Fl Studİo Resİmlİ Anlatim

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
prens
ÖZEL ÜYE
ÖZEL ÜYE
prens


Uyari Seviyesi : uyari yok
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 381
<b>Rep Puanı</b> Rep Puanı : 1
<b>Aktiflik Puanı</b> Aktiflik Puanı : 6079
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 04/10/10

Kullanıcı Aktifligi
Basari :
 Fl Studİo Resİmlİ Anlatim Imgleft1/1 Fl Studİo Resİmlİ Anlatim Emptybarbleue  (1/1)
Seviye:
 Fl Studİo Resİmlİ Anlatim 241687221/1 Fl Studİo Resİmlİ Anlatim Emptybarbleue  (1/1)
Güçlülük:
 Fl Studİo Resİmlİ Anlatim Imgleft1/1 Fl Studİo Resİmlİ Anlatim Emptybarbleue  (1/1)

 Fl Studİo Resİmlİ Anlatim Empty
MesajKonu: Fl Studİo Resİmlİ Anlatim    Fl Studİo Resİmlİ Anlatim EmptySalı Ekim 05 2010, 14:23

FRUITY LOOPS RESiMLi ANLATIM

Fruity Loops şarkı veya ritm oluştururken kullandığımız bir mixleyici ve aynı zamanda gelişmiş bir MIDI destekleyicisi olarak tanımlanabilir. Fruity Loops'ta mixlerinizi pattern tabanlı yaparsınız.Bu pattern'ları (yani müzik parçacıklarını) kendiniz özgürce tasarlarsınız ve playlistte alt alta koyarak istediğiniz ritmi veya şarkıyı oluşturursunuz

 Fl Studİo Resİmlİ Anlatim Main_small

Fruity Loops nedir?
Fruity Loops şarkı veya ritm oluştururken kullandığımız bir mixleyici ve aynı zamanda gelişmiş bir MIDI destekleyicisi olarak tanımlanabilir.
Fruity Loops'ta mixlerinizi pattern tabanlı yaparsınız.Bu pattern'ları (yani müzik parçacıklarını) kendiniz özgürce tasarlarsınız ve playlistte alt alta koyarak istediğiniz ritmi veya şarkıyı oluşturursunuz.Bunun uygulamasına geçmeden önce programın ana bölümleri hakkında bilgi vermek istiyorum.
1) Browser
2) Step Sequencer
3) Playlist
4) Diğer sık kullanılanlar


I- BROWSER :
Yukarıdaki resimde I ile gösterdiğim bölüm browser.Browser bize yabancı bir kelime değil, anlayacağınız gibi mixi yaparken kullandığımız ses dosyalarının veya sample'ların listelendiği kısım browser olarak adlandırılıyor.Programın tam sürümünde browser'da sayısız enstruman sesi, extra effektler, loop'lar, önceden yapılmış sample'lar, kullanıcının önceden tasarladığı wav uzantılı dosyalar vb. mix yapmak için gerekli herşey bulunuyor.Listede üzerine geldiğimiz dosyaya iki kez tıkladığımızda anında o sesi duyabiliyoruz, bekleme yok gecikme yok.Ekranın solunda bir sütun şeklinde her zaman elimizin altında bulunması kolay erişim sağlıyor.
II- STEP SEQUENCER:
II nolu bölüm step sequencer.Bu paneli pattern'ları oluştururken kullanıyoruz.Pattern'da kullanacağımız efekt veya enstrumanları alt alta panele diziyoruz ve sıralanmış düğmeleri uygun şekilde aktif hale getirerek ritmik birşeyler yapabiliyoruz

 Fl Studİo Resİmlİ Anlatim Wol_errorTüm resmi görmek için tıklayın
 Fl Studİo Resİmlİ Anlatim Stepsequencer

1)Main Shuffle: Bu buttonu sağa sola kaydırarak ritminizde kullandığınız seslere değişik bir hava verebilirsiniz.
2)Graph Editör: Bu editörü kullanarak, pattern'daki seçili kanaldaki her bir adım için (ki bu "adım" dediğim paneldeki her bir düğme) ayrı ayrı pan (sol/sağ), vol (ses yüksekliği), filter cut (filtre ayarı), filter res (filtre ayarı2), pitch (ses perdesi) ve shift ayarlarını yapmak mümkün.
3)Keyboard Editör: Bu editör her bir adım için klavyeden nota girmemizi sağlıyor.
4)Channels&Steps: Yani kanalların ve adımların bulunduğu panel.Her bir ses düğmesinin solunda iki tane yuvarlak ayar düğmesi var bunlardan biri pan biri ses yükseklik ayar düğmesi.Bu ayar düğmelerinin altında küçük yeşil ışık kanalın şu anda unmute konumunda olduğunu belirtiyor.Ses dosyasının adının yazdığı büyük düğmenin (C_Kick,C_HC vb.) yanında yanan ışık ise seçili kanalları belirtiyor.Yandaki resimde TS404#1 seçili mesela...
5)Step Leds: Play konumundayken o anda hangi adımdaysak, bu bölümde o adımın ışığı yanar ve böylece ritmi gözümüzle takip etmemizi sağlar.
6)Pattern Title: Pattern'imize ne isim verdiysek burda o yazar.İsim vermezseniz yandaki gibi hiç bişey yazmaz.


III- PLAYLIST:
Step sequncer panelini kullanarak dilediğimiz sayıda pattern yapabiliriz.İşte yaptığımız bu pattern'ları playliste döşeyerek şarkımızı oluştururuz, parçamızı playlist yardımıyla takip ederiz.
IV- DİĞER:
23KB.
 Fl Studİo Resİmlİ Anlatim Wol_errorTüm resmi görmek için tıklayın
 Fl Studİo Resİmlİ Anlatim Diger

1) Ana Panel: Bu panelde menüler, menülerin hemen altında cursorun o anda bulunduğu konum hakkında açıklama bulabileceğimiz bir ipucu alanı (hint field) bulunuyor. Bölümün sağ tarafında ise ana ses yükseklik ve ses perdesi ayar düğmeleri bulunuyor.
2) Transport Panel: Bu panelde ise play,stop,record düğmeleri bulunuyor.Play düğmesinin hemen solunda pattern/song seçeneği bulunuyor ve seçili olanın ışığı sarı şekilde yanıyor.Pattern seçili olduğu zaman play'e bastığımız zaman o anda aktif bulunan pattern'i dinliyoruz.Song seçili olduğu zaman ise playliste döşediğiniz pattern'ların oluşturduğu parçanın tamamını dinliyoruz.Bölümün en sağında parçanın temposunu ayarlamak mümkün.
3) Pattern Panel: Programda her patternin bir numarası var.O anda aktif olan pattern'ın numarasını buradan tesbit etmek veya değiştirmek mümkün.

UYGULAMA:
Şimdi basit bir uygulama yapalım.Hemen her hareketli şarkıda bulunan ve "dım tıs dım tıs" olarak tabir edilen ritmi oluşturalım.
Program ilk açıldığında transport panelde pat/song seçimi "pat" şeklinde ve tempo 140'dır. Pattern panelde ise pattern numarası 1 seçilidir.Step sequencer panelinde ise standart sesler TS404#1, C_Kick, C_HC, C_HH, C_Snare bulunmaktadır.Eğer bu şekilde değilse gerekli ayarları yapın.
önce;

 Fl Studİo Resİmlİ Anlatim C_kick

şeklinde C_Kick kanalını ayarlayın.
Daha sonra yukarıda Pattern Panelde pattern numarasını 2 olarak değiştirin.Sakın az önce ayarladığınız C_Kick adımlarına bişey olduğunu sanmayın.Pattern numarasını 1'e getirirseniz onların kaybolmadığını göreceksiniz... Neyse, pattern no'sunu 2 olarak değiştirdikten sonra;

 Fl Studİo Resİmlİ Anlatim C_hh

şeklinde C_HH kanalını ayarlayın.
şimdi açın Playlist'inizi (açmak için kısayol F5) ve;

 Fl Studİo Resİmlİ Anlatim Wol_errorTüm resmi görmek için tıklayın
 Fl Studİo Resİmlİ Anlatim Playlist

Şeklinde, tasarladığınız iki pattern'i döşeyin...
Son olarak Transport Panel'de pat/song seçimini "song" yapın.
Şimdi "Play" butonuna basabilirsiniz...


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Fl Studİo Resİmlİ Anlatim
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» FL Studio v8.0.2 XXL (2008) [DJ Programı Resimli Anlatım]
»  Akademi [Resimli Anlatım]
»  excel 2007 resimli anlatım
»  Anakart Montajı Resimli Anlatım
» Windows 7 Kurulum Resimli Anlatım

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR :: BİLGİSAYAR & YAZILIM DONANIM YAMALAR :: PROGRAM GORSEL & YAZILI ANLATIMLAR-
Buraya geçin: