RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR

RADYO ARABESK TÜRK
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Radyo Arabesk TÜRK www.radyoarabeskturk.com

SİTENE HTML KODLAR EKLE




 

 Bebeğinizin Kaç Saat Uyuması Gerekir?

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Blade
ADMİN
ADMİN
avatar


Uyari Seviyesi : uyari yok
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 3630
<b>Rep Puanı</b> Rep Puanı : 1007
<b>Aktiflik Puanı</b> Aktiflik Puanı : 111805
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 23/06/10
<b>Cinsiyet</b> Cinsiyet : Erkek

Kullanıcı Aktifligi
Basari :
Bebeğinizin Kaç Saat Uyuması Gerekir? Imgleft3/3Bebeğinizin Kaç Saat Uyuması Gerekir? Emptybarbleue  (3/3)
Seviye:
Bebeğinizin Kaç Saat Uyuması Gerekir? 241687221/1Bebeğinizin Kaç Saat Uyuması Gerekir? Emptybarbleue  (1/1)
Güçlülük:
Bebeğinizin Kaç Saat Uyuması Gerekir? Imgleft1/1Bebeğinizin Kaç Saat Uyuması Gerekir? Emptybarbleue  (1/1)

Bebeğinizin Kaç Saat Uyuması Gerekir? Empty
MesajKonu: Bebeğinizin Kaç Saat Uyuması Gerekir?   Bebeğinizin Kaç Saat Uyuması Gerekir? EmptyCuma Ekim 08 2010, 11:41

Bebeğinizin Kaç Saat Uyuması Gerekir?

Yetişkinlerde uyku ihtiyacı neredeyse kişiden kişiye farklılık gösterir. 5 saatlik uykuyla kendini dinlenmiş hissedenler olabileceği gibi 8 saat uyusa da enerjik olamayan kişiler vardır.

Yetişkinler için geçerli olan bu durum bir bakıma bebekler ve çocuklar için de aynıdır. Bebeklerin sadece gece uykusuna değil, aynı zamanda gündüz uyumaya da ihtiyacı vardır. Yapılan araştırmalara göre bebeklerin ortalama uyku gereksinimini şu şekilde özetleyebiliriz:

0 – 3 aylık 16 saat
3 – 5 aylık 14 saat
6 - 23 aylık 13 saat
24 – 36 aylık 12 saat
37 – 60 aylık 11 saat

Buradaki rakamlar yaklaşık ortalamalar olup her çocukta farklılık gösterebilir. Bebeklerin ortak noktaları ise, özellikle ilk haftalarda 3 – 4 saatte bir uyanmalarıdır. Bu aynı zamanda siz de kesintisiz bir uyku uyuyamayacaksınız demektir. Gece uyandıkça bebeğinizi beslemeniz, altını değiştirmeniz ve hatta onunla oynamanız gerekecektir. Anne baba olmanın kolay olduğunu kim söyledi?

Bazı bebekler 6. haftadan itibaren bütün geceyi uyuyarak geçirebilirler. Böyle bir çocuğa sahip şanslı bir ebeveyn değilseniz, kesintisiz bir uyku için en iyi ihtimalle 6. aya kadar beklemeniz gerekeceğini söylememiz gerekiyor. Yeni domuş bebeğinizin uykusunun belli bir düzeni alması 14 haftayı bulabilir.
Bebeğinizi nasıl uyutacağınız, uyanıp ağladığında nasıl davranmanız gerektiği ile ilgili pek çok tavsiye duyacaksınız. Bazıları ağlar ağlamaz onu alırsanız şımaracağını söylerken, diğerleri bebeğin ağlamalarına önem vermenizi ve ilgi göstermenizi tavsiye edecektir. Aslında doğru bu ikisinin ortasında bir yerlerde bulunur. Bebeğinizin uzmanı olarak onun için en iyi olana karar verme sorumluluğu size aittir.

Yeni doğmuş bebeğinizi ve ihtiyaçlarını ifade etme biçimini anlamanız zaman alabilir. Her bebeğin uyku düzeni ve gelişimi kendine özgüdür. Bebeğin ve bağlı olarak kendi uyku düzeniniz için onun dilinden anlamaktan başka bir çareniz yoktur. Sabırlı olun, bebeğinizi sakinleştirmeye çalışın ve kendinize zaman tanıyın.

Bebeklere Uyku Eğitimi Verilebilir mi?

Bebeğiniz büyüdükçe onun yeni şeyler öğrendiğini; güldüğünü, yürüdüğünü, konuştuğunu görmek sizi çok mutlu edecektir. Ama bir-iki haftalık bir bebeğe sahip anne babayı en mutlu edecek gelişme, hiç şüphesiz bebeklerinin bütün gece uyumayı öğrenmesi olurdu.

Ancak bebeğinizi zorlayarak uyutabilmeniz mümkün değildir. Yapabileceğiniz tek şey, bebeğinizin rahatça uykuya dalabileceği bir ortam yaratmaktır.

Yeni doğan bebekler çok uyur ama sık sık uyanırlar. Uyanma sebepleri çoğunlukla acıkmak ya da altını ıslatmak gibi nedenler olsa da birkaç günlük bebeğinizin temel problemi gece ve gündüz arasındaki farkı anlayamamasıdır. Oldukça uzun bir süreyi anne karnında geçirdikten sonra sürekli ışıklı ortamlarda ilgi gören bir bebek için bu ayırıma varmak çok da kolay değildir.

Bebeklerin çoğu gece gündüz farkını 2-3 haftada anlayabilirler. Bu süre bile yorgun anne babası için oldukça uzundur aslında. Gece gündüz farkını daha çabuk anlayabilmesi için geceleri onunla ilgilendiğiniz zamanları karanlıkta geçirmeye çalışın. Emzirirken veya altını değiştirirken ışık yakmamaya ve hızlı hareket etmeye gayret edin. Gündüzleri ise olağan sesleri (televizyon, konuşmalar gibi) engellemeyin; uyandığında 20 dakika kadar bir süre uyumadan oyalanmasını sağlayın.

Bebekler acıktıkları için ortalama olarak gündüz 2-3, gece ise 3-4 saatte bir uyanırlar. Burada bahsedilen süre, bir emzirmenin başladığı andan diğerinin başladığı ana kadar kadar geçen süredir. Bebeklerin saati sizin emzirmeyi ya da biberonla beslemeyi bitirdikten sonra yaptıklarınızı bu hesaba dahil etmez. Eğer bebeğiniz gece-gündüz sürekli açmış gibi davranıp 2 saatte bir uyanıyorsa büyük ihtimalle sütten çok sizin yakınlığınıza ihtiyaç duyuyor demektir.

Bebekler düzeni severler. Uzmanların çoğu bebeğinizin uyku düzenini sağlamak için her zaman tekrarladığınız, onu rahatlatacak belli bir rutin oluşturmanızı önermektedir. Beslemek, altını temizlemek, pışpışlamak, ninni söylemek ve yatırmak gibi. Bu sistemi gece uyandığında da uygulamanız önerilir.

Pek çok bebek, annesini emerken veya onun kucağındayken uykuya dalar. Kucağınızda uyumayı alışkanlık haline getirirse aynı şeyi gece uyandığında da isteyebilir. Bazı uzmanlar ilk 3 ayda bebeğin bu şekilde uyutulabileceğini ama daha sonra beşiğine yatırılıp kendi kendine uykuya geçişi sağlamanızı önermektedirler.

Bu tür bir sistem işe yarayabilir ama yaramama ihtimalini de unutmamanız gerektiğini hatırlatmak isteriz. Bütün gece deliksiz uyumasını sağlamak için önerilecek sihirli formüller sizin bebeğinizde sonuç vermeyebilir. Yöntemleri deneyin ama sonuç vermiyorsa değiştirmekten çekinmeyin. Bebeğinizi belli bir kurala uydurmak için ağlatmaktansa sizin için en doğru olanı bulmaya çalışın.

Bebeğinizin uyumak için sizin yardımınıza ihtiyacı olabileceğini unutmayın. Güven ve huzur içinde uyuyabilmesi için onu emzirin, kucağınıza alın, sallayın; kısaca güvenini sağlayın. Onun ihtiyaçlarını anlamaya çalışın, kendi davranışlarınızda neler değiştirebileceğinizi düşünün. Bütün bebeklere uyacak, hatta bir bebek için bile her zaman geçerli olacak bir uyku formülünün henüz keşfedilmediğini bilin.
alıntı.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.radyoarabeskturk.com/
 
Bebeğinizin Kaç Saat Uyuması Gerekir?
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
»  ağ kurmak, ağ nedir, ne gerekir
»  saat
» 160 adet flash saat
»  * * * * * * * SİTENİZE TARİH VE SAAT YAZİ İLE
» Sitenize radyo kodları 24 saat istek hatlı

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR :: Sağlık :: Çocuk Sağlığı ve Gelişimi-
Buraya geçin: