RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR

RADYO ARABESK TÜRK
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Radyo Arabesk TÜRK www.radyoarabeskturk.com

SİTENE HTML KODLAR EKLE




 

 Kalkan Yumurtalı Omlet

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Blade
ADMİN
ADMİN
avatar


Uyari Seviyesi : uyari yok
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 3630
<b>Rep Puanı</b> Rep Puanı : 1007
<b>Aktiflik Puanı</b> Aktiflik Puanı : 111805
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 23/06/10
<b>Cinsiyet</b> Cinsiyet : Erkek

Kullanıcı Aktifligi
Basari :
Kalkan Yumurtalı Omlet Imgleft3/3Kalkan Yumurtalı Omlet Emptybarbleue  (3/3)
Seviye:
Kalkan Yumurtalı Omlet 241687221/1Kalkan Yumurtalı Omlet Emptybarbleue  (1/1)
Güçlülük:
Kalkan Yumurtalı Omlet Imgleft1/1Kalkan Yumurtalı Omlet Emptybarbleue  (1/1)

Kalkan Yumurtalı Omlet Empty
MesajKonu: Kalkan Yumurtalı Omlet   Kalkan Yumurtalı Omlet EmptyPaz Ekim 10 2010, 13:30

Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
1 kilo kalkan yumurtası,
4 tavuk yumurtası,
1/2 demet maydanoz veya 1/2 demet dereotu,
Yeteri kadar tuz,
1 limon,
2 çorba kaşığı margarin yağı.

Yapımı: Kalkan yumurtalarını iyice yıkadıktan sonra bunların üzerindeki ince zarı çıkarıp içindeki yumurtacıkları yayvan bir kâseye boşaltmalı. Bir çatalla veya tahta bir kaşıkla ezercesine çırpmalı. Yumurtalar çatlayıp renk değiştirinceye kadar çırpıldıktan sonra daha önceden temizlenmiş ve kıyılırcasına ince doğranmış de-reotunu (veya maydanozu) katmalı. Yeteri kadar tuz serptikten sonra tavuk yumurtalarını da kırıp kâseye boşaltmalı ve çırpmaya devam ederek karışımı birbirine yedirmeli.
Yarım kaşık margarin yağını tavada kızdırmalı. Yağ, yanmadan kızınca kâsedeki karışımın dörtte birini tavaya boşaltıp yaymalı. Omletin alt yüzü katılaşmaya başlayınca geniş bir kevgirle veya omlet küre-ğiyle alt-üst etmeli. Omletin öbür yüzü de katılaşmaya başlayınca (çok katı olmamalıdır), omlet küreğiyle servis tabağına almalı.
Her seferinde yarım kaşık yağ kullanarak öbür omletleri de pişirmeli. Her omleti tavadan alınca yarım limonun suyundan üzerine gezdirerek az limon suyu dökmeli. Kalan yarım limonun dilimleriyle de servis tabağının çevresini süslemeli ve sıcak sıcak servis yapmalı.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.radyoarabeskturk.com/
 
Kalkan Yumurtalı Omlet
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR :: YEMEK TARİFLERİ :: Deniz Ürünleri-
Buraya geçin: