RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR

RADYO ARABESK TÜRK
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Radyo Arabesk TÜRK www.radyoarabeskturk.com

SİTENE HTML KODLAR EKLE




 

 balik sarma

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Blade
ADMİN
ADMİN
avatar


Uyari Seviyesi : uyari yok
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 3630
<b>Rep Puanı</b> Rep Puanı : 1007
<b>Aktiflik Puanı</b> Aktiflik Puanı : 111787
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 23/06/10
<b>Cinsiyet</b> Cinsiyet : Erkek

Kullanıcı Aktifligi
Basari :
balik sarma Imgleft3/3balik sarma Emptybarbleue  (3/3)
Seviye:
balik sarma 241687221/1balik sarma Emptybarbleue  (1/1)
Güçlülük:
balik sarma Imgleft1/1balik sarma Emptybarbleue  (1/1)

balik sarma Empty
MesajKonu: balik sarma   balik sarma EmptyPaz Ekim 10 2010, 13:32

Balık sarma

balik sarma Kisi_sayisi 2 kişilik balik sarma Saat 20 dakika balik sarma Ico_zorluk_derecesi balik sarma Yildizbalik sarma Yildizbalik sarma Yildiz
Malzeme
1 adet Lüfer (Kuzu balığı, akya veya palamut da olur),
1 küçük İçim yoğurt,
1/2 su bardağı tatlı salça,
1 çorba kaşığı Altınhasat zeytinyağı,
Tuz, karabiber, kekik,
2 defne yaprağı (yoksa fesleğen yaprağı),
Alüminyum folyo.
Hazırlanışı

Balığın içini temizleyin. Pullarını kazıyın, tüm yüzgeçlerini kesin. Yıkayın ve süzün. Yoğurt ile salçayı bir kapta iyice çırparak karıştırırken içine yavaş yavaş zeytinyağı dökün. İstenilen ölçüde, tuz, karabiber ve kekiği bu karışımın içine ilave edin. Balığın hiç bir yeri dışarda kalmayacak şekilde paket yapabileceğiniz alüminyum folyoyu tezgaha serin. Folyo üstüne balığı koyacağınız yere, yaptığınız karışımdan kaşıkla koyun. İki defne yaprağını balığın karnına koyduktan sonra balığı yaydığınız karışım üstüne boylu boyunca yatırın. Karışımın geri kalanını da balığın üstüne dökün ve hiçbir yerinde boşluk kalmayacak şekilde sıvayın. Daha sonra, balığı alüminyum folyo ile güzelce sarıp paketleyin.
Dikkat edilecek husus, paketlerken, boşluk bırakılmaması, pişerken buhar kaçırmamasıdır. Tepsiye koyduğunuz balığı 220 derecede iyice kızdırılmış fırında, 10-15 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız balığın folyosunu üstten keserek yarım açıp (içindeki sosu dökülmesin) servis tabağına alın.
Öneriler: Balığı iyi şekilde temizlemek gerekiyor.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.radyoarabeskturk.com/
 
balik sarma
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Metin2 Otomotik Balık Botu Siz Uyurken O balık Tutsun 2010 guncellenmis
» Balık
» Top gibi balık
» Temel Balık Avında
» Metin2-Balık Avlama Klavuzu

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR :: YEMEK TARİFLERİ :: Deniz Ürünleri-
Buraya geçin: