RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR

RADYO ARABESK TÜRK
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Radyo Arabesk TÜRK www.radyoarabeskturk.com

SİTENE HTML KODLAR EKLE




 

 Kalkan Balığı Mönier

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Blade
ADMİN
ADMİN
avatar


Uyari Seviyesi : uyari yok
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 3630
<b>Rep Puanı</b> Rep Puanı : 1007
<b>Aktiflik Puanı</b> Aktiflik Puanı : 111805
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 23/06/10
<b>Cinsiyet</b> Cinsiyet : Erkek

Kullanıcı Aktifligi
Basari :
Kalkan Balığı Mönier Imgleft3/3Kalkan Balığı Mönier Emptybarbleue  (3/3)
Seviye:
Kalkan Balığı Mönier 241687221/1Kalkan Balığı Mönier Emptybarbleue  (1/1)
Güçlülük:
Kalkan Balığı Mönier Imgleft1/1Kalkan Balığı Mönier Emptybarbleue  (1/1)

Kalkan Balığı Mönier Empty
MesajKonu: Kalkan Balığı Mönier   Kalkan Balığı Mönier EmptyPaz Ekim 10 2010, 13:35

Kullanılacak malzeme (6 kişilik):
1.5 kilo kalkan balığı (dilimlenmiş haliyle),
1 çorba kaşığı kapari,
1 limonun suyu,
dilimlenmiş 1 limon,
1 kahve fincanı kıyılmış maydanoz,
200 gram margarin yağı,
yeteri kadar un,
tuz ve karabiber,
1 çorba kaşığı hardal,
1 çorba kaşığı domates salçası.

Yapımı: Dilimlendikten sonra birbuçuk kilo gelecek kalkan balığı dilimlerini bol suda yıkadıktan sonra suyunu iyice süzmeli. Margarin yağını bir tavada hafifçe kızdırmalı. Balık dilimlerini bir bezle kuruladıktan sonra bunlara tuzunu ve karabiberini serpip her dilimi una bular bulamaz hemen tavaya koymalı. Balık dilimlerinin her iki yanı da nar gibi kızarınca bunları yağdan süzerek almalı ve pyrex bir kayık tabağa yanyana yerleştirmeli. Tavada kalan margarin yağına yarım kaşık unu serpiştirerek dökmeli ve tahta kaşıkla karıştırarak kavurmalı. Unun rengi değişmeye başlayınca buna doğranmış kapariy boşaltmalı. Bir-iki defa karıştırarak kavurmalı sonra sulandırılmış domates salçasını hemen arkasından yine sulandırılmış hardalı katmalı. Birkaç defa karıştırarak karışımı birbirine iyice yedirmeli. Sonra limon suyunu döküp karıştırmalı. Bir dakika kadar kaynattıktan sonra salçayı balık dilimlerinin üzerine gezdirerek dökmeli. Limon dilimlerini de sağa sola serpiştirdikten sonra pyrex kayık tabağı kuvvetli bir fırına koymalı ve beş dakika orada tutmalı.
Su süre sonunda kayık tabağı fırından çıkarmalı, maydanozu balık dilimlerinin üzerlerine serpiştirdikten sonra kabı sofraya götürmeli ve sıcak sıcak servis yapmalı.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.radyoarabeskturk.com/
 
Kalkan Balığı Mönier
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR :: YEMEK TARİFLERİ :: Deniz Ürünleri-
Buraya geçin: