RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR

RADYO ARABESK TÜRK
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Radyo Arabesk TÜRK www.radyoarabeskturk.com

SİTENE HTML KODLAR EKLE




 

 Sivilce (ACNE) Neden ve Çözümleri

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
matrix
MODERATÖR
MODERATÖR
matrix


Uyari Seviyesi : uyari yok
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 436
<b>Rep Puanı</b> Rep Puanı : 2
<b>Aktiflik Puanı</b> Aktiflik Puanı : 5877
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 23/06/10
<b>Cinsiyet</b> Cinsiyet : Erkek

Kullanıcı Aktifligi
Basari :
Sivilce (ACNE) Neden ve Çözümleri Imgleft1/1Sivilce (ACNE) Neden ve Çözümleri Emptybarbleue  (1/1)
Seviye:
Sivilce (ACNE) Neden ve Çözümleri 241687221/1Sivilce (ACNE) Neden ve Çözümleri Emptybarbleue  (1/1)
Güçlülük:
Sivilce (ACNE) Neden ve Çözümleri Imgleft1/1Sivilce (ACNE) Neden ve Çözümleri Emptybarbleue  (1/1)

Sivilce (ACNE) Neden ve Çözümleri Empty
MesajKonu: Sivilce (ACNE) Neden ve Çözümleri   Sivilce (ACNE) Neden ve Çözümleri EmptySalı Ekim 12 2010, 21:32

Giriş olarak söylemek gerekirse bu yazı dizisinde akne (sivilce)nin tam bir açılımı yapılacak, nedenleri üzerinde durulacak, yalnış tedavilere yer verilecek ve gerçek tedaviler ile destek tedavilerden bahsedilerek en sonunda sorularla konu kapatılacaktır...


Öncelikle tam bir tanım yapıp bunu açıklamak şarttır.
-------------------------------------------------------------
Akne genel olarak cildin aşırı sebum salınımı ile tetiklenen, enflamatuar bir ortamda oluşan, patolojik keratinizasyon ve bakteriyel proliferasyonun oluşturduğu bir tablodur.
---------------------------------------------------------------------

SEBUM : Cilt tarafından salgılanan yağdır, elle hissedilir ve yüz çevresinde yoğun olarak salınımı ile görülebilir.

ENFLAMASYON : Bağışıklık sistemi, dış etmenler (mikrop, kimyasal ajan v.s.) ve özel biyokimyasal maddelerin rol oynadığı ve halk tabiri ile, vücutta (konumuz deri) kızarma, ağrı, uyarım alınımında artış, ödem, bölgeye göre sıcak şişlikler şeklinde bir tablonun anlatımının genel bir ifadesidir. Özetle enfeksiyon sonucu vücut ve bakterilerin verdiği tepkimenin dışa vurumunun adlandırılmasıdır.

Patolojik Keratinizasyon - Hiperkeratinizasyon : Derinin en üst tabakası epidermis olarak adlandırılır ve hava ile temas halindeki kısım ölü hücre tabakasından oluşur. Alt deri katmanlarında sürekli bölünmeler ile yüzeye bir hücre gönderimi ve deri yenilenmesi vardır. İşte alttan yeni deri hücreleri üste doğru çıktıkça ölürler ve epidermisi oluştururlar. Daha sonraki safhada dökülerek atılırlar ve yerlerini yeni hücrelere bırakırlar. İşte bu hücre yapımı - ölümü - atılması olayları keratinizasyon olarak adlandırılır. Aşırı olduğunda gözle görülür olur. güneşte elinizi ovaladığınızda tebeşir tozu benzeri bir dökülme olur. İşte bu hiperkeratinizasyondur (aşırı keratinizasyon).

Proliferasyon : Çoağlma manasında bir kelime olmakla beraber esas anlamı hücrelerin çoğalarak sayılarının artması anlamına gelir. Bu hücreler bakteri, epitel vs. olabilir.

((( NOT: Tıbbi dilde anlatımların neden latince ve neden halk tarafından anlaşılmaz olduklarını burada görebilirsiniz. 4 latince kelime kullandık ve bu kelimeler yukarıda yazdığım paragraflardaki toplam 166 kelimenin yerini tuttular. Yani zamanın çok önemli olduğu böyle bir bilim dalındaki laf kalabalığının nasıl önlendiğini de anlatmış olduk böylece. )))

Bu tanımı ve anatomisini yaptıktan sonra. Bu tanımdaki etken olarak gösterilen kısımları baskılamak akne (sivilce) tedavisinde birinci amaçtır.

"sivilcelerin geçmez..." , "evlenince geçer..." , "büyüyünce geçer..." , "sıkarsan geçer..."

----- gibi hurafelerden kurtulmakla başlayın . . .

"bilmem kim piling yaptırmış - lazerle soydurmuş geçmiş"

----- gibi 3 günlük uygulamalra sosyetik olmak amacınız yoksa para yatırmayarak başlayın . . .

Akne derinin belirli katman ve oluşumlarının katıldığı enflamatuar klinik bir hastalıktır . . .

Yukarıdada bahsedildiği gibi

1-) sebum salınımını baskılarsak

2-) keratinizasyonu düzenlersek

3-) bakterileri ortamdan uzak tutar ve üremelerini önlersek

akne oluşumu için gereken ortamı bozmuş oluruz, akneli ciltlerde ise aknenin papülopüstüler evreye geçişini baskılarız ve gerileterek tedavi ye yardımcı oluruz.

(((NOT: İleri akne safhalı ciltlerde dermatolog hekim mutlaka bir antibiyotik tedavisi uygulayacaktır, Düzenli bir antibiyotik devisi sonucunda akneli cilt üzerinde yüksek oranlarda bir iyileşme olur burada evde kişisel bir bakım ile akne oluşumunu engellemenin yollarını açıklamaktayım. Bu açıklamalar dermatolojik olarak çok ilerlemiş bir aknenin tedavisini amaçlamaz sadece yardımcı olur ve iyileşme sonrasında yeniden oluşumunu engeller. İleri düzey eritemli ve akıntılı akneler için mutlaka bir dermatoloğa giderek tedavi isteyiniz.)))



Piyasada bulunan bazı akne kremlerinin sebumu baskılayıcı özellikleri vardır.

1-Sebum salınımının kontrolünden sorumlu olan testesteronun bir türevi olan dihidrotestesteron, 5-alfa-reduktaz enzimi sayesinde oluşur. İşte bu 5-alfa-redüktazsı inhibe ederek sebum salınımını baskı altına alabiliriz.

2-Bunun dışında bazı emici monomerler ile de ortam yağını uzaklaştırarak yağsız bir cilt elde edilebilir.

5-alfa-reduktazı capryloylglycine , methilglycine ve cinneman extrakt kullanılarak baskılanabilir.
Hidrated silika , çinkooksit ve kaolon kullanılarak ta yüksek oranda yağ emilimi yapılabilir.

3-Tabi bu durumda cilt nemini arttırmak gerekir, bunu ise glycerine, allontoin, tokopheryl acetat, pantenol gibi etkenler ile nemlendirmek gerekir.

Böylece sebum salınımı baskılanmış oldu, bu aşırı yağ üretimini engelleyerek kıl fölikülleri (keseleri) nden salınan sebumu azalttı ve yağ çıkış gözeneği tıkanmadı ve sivilce oluşum ortamı bir nebze azaldı.

4-Mikropların uzaklaştırılması için ise irritasyona yol açmayan yumşak etkili antimikrobiyal ajanlar kullanılmalıdır (cocoamidopropy betain, propilen glikol, camphre v.s. bu amaçla kullanılır).

5-Keratolitik ve Komedolitik ajanlar kullanılarak keratinizasyonu düzenlemek gereklidir. Bunun için soyucu ve arındırıcı etkisi olan asitler gerekir. Bu asitler doğal menşeyli olmalı ve ciltle uyumlu olmalıdır. Ayrıca hem suda çözünen hem yağda çözünen asitler bir arada kullanılmalıdır ki hem suda çözünen fazlalıklar hem yağda çözünen fazlalıklar ortamdan atılsın. ((((BHA (yağda çözünen) : salicilic acid , AHA (suda çözünen) : laktik asit, malik asit, meyve asitleri, tartarik asit gibi. Ayrıca retinil palmitat ın da soyucu ve keratinizasyonu düzenleyici etkisi vardır.))))

Keratin : bir proteğindir ve saç, tırnak, deri gibi oluşumların temel yapı taşıdır. Keratolitik keratin soyucu (eritici) anlamındadır. Dış ölü hücreleri soyarak alttaki canlı hücrelerin üremesini uyarır ve üst tabakayı yeniler manasında kullanılmıştır.

Komedon : Sebum kıl kökünün içinde bulunuğu bir kıl kesesinin çeperlerinden salınır ve bu kese içinde birikir. Kıl dibinde yer alan bir delikten bu yağ dışarı çıkar. Aşırı keratinizasyon (daha önce değindik), fazla sebum yapımı, bakterilerin deri özeliğini bozması v.s. etmenler yüzünden bu delik tıkanır veya daralır bu durumda yağ (sebum) kıl kesesi içinde birikir ve şişer. İşte bu tıkanmış yapıya komedon denir. Açık komedonlar beyaz nokta, Kapalı komedonlar siyah nokta olarak adlandırılır. Komedolitik demek bu komedonları çözen, aşındıran, eriten, açan anlamındadır.

6- Antienflamatuar maddeler ile derri üzerinde oluşan eritem, şişlik, kaşıntı ve lekeler düzeltilmelidir. Bunun için yine yan etken olarak sülfür ve salicilic acid kullanılabilir.

(bu kısım etik gereği tam destek tedavinin bilimsel olarak nasıl olması gerektiğini açıklamak zorunluluğundan yola çıkarak yayına verilmiştir ve genel kitleye hitap etmez.)

.


Şimdi.....

İyide bu ne böyle biz eczacımıyız ki bu maddeleri üretelim vaya bulalım da oramıza buramıza sürelim diyebilirsiniz . . .

Eczanelerde satılan bazı bakım ürünleri bunların hepsini yapmaktadır. Buradaki esas amaç adamların ürünlerine para vermeden kendi başımıza bazı doğal yollarla ve doğal yollardan elde edilebilecek maddelerle bu bakımı yapmak ve sonuca ulaşmaktır.

Aranızda uğraşamam ne ise parası veirir alırız diyenler olabilir... Sivilce (ACNE) Neden ve Çözümleri Smile saygı duyarım.
İsteyenlerede tavsiye olarak ara kozmetik ürünler önerebilirim (tıbbi kozmetikler)

Ama daha az maliyete bu işi keyifli bir şekilde kendisi halletmek isteyenler olabilir. İşte bu gibi kimseleri düşünerek,

(sonraki konu. nasıl geçer bu illet ve izlerini kendi çabalarımızla yok edebilirmiyiz.)
.

Sivilcelerden kurtulmanın yolları Çok gözenekli ve iyi temizlenmeyen ciltlerde sivilce ve siyah nokta oluşur. Uzmanlar, hem görünüm hem de sağlık açısından bu yağ birikintilerinden kurtulmayı öneriyor..

Sivilce (ACNE) Neden ve Çözümleri 27673

İHA muhabirinin derlediği bilgilere göre, gözenekler yağ üretip salgıladıkları için cildi alerjiden ve çevre kirliliğinden koruyor. Eğer gözenekler olmasaydı, yağlar derinin altına iner, yüzde kistler oluşur ve deri altında enfeksiyonlar meydana gelirdi. Ancak çok gözenekli ciltlerde, eğer cilt iyi temizlenmiyorsa siyah nokta oluşuyor.

Uzmanlara göre hem görünüm hem de sağlık açısından siyah noktanın oluşmasını engellemek gerekiyor. Yağlı ciltlerde gözeneklerin daha açık olduğuna dikkati çeken uzmanlar, herhangi bir sağlık problemi yaşayıp tedavi amaçlı ağır ilaçların kullanılmasıyla da cildin yağlanabildiğini kaydetti.

Cildin yağlandığı zaman gözeneklerin açıldığını ifade eden uzmanlar, yapılan araştırmalar sonunda ultraviyole ışınlarının da gözenekleri genişlettiğinin belirlendiğini vurguladılar. İşte uzmanlara göre sivilceyle başa çıkmanın yolları:

"Gözenekleri Daraltmak İçin: Gözeneklerin açılması için ilk etapta gözenekleri kapatmaya çalışmak yerine, yağ ifrazatını durdurmak ya da dengelemek lazım. Yağlı ciltler daima su miktarı az olan ciltlerdir. Su miktarı az olduğu zaman ölü hücrelerin doku yüzeyine çıkıp asitli tabaka ile koruma faktörü oluşturması zorlaşır.

Bu nedenle cildin yüzeyi dış etkenlerden zarar görür. O halde ciltteki su miktarı arttırılmalıdır. Yağ ifrazatının yavaşlatılması, ciltteki su miktarının artırılmasıyla mümkündür. Bunun için de su bazlı ürünler kullanılması ve doğru ürünün kullanılması şarttır.

Cildinize uygun ürünü kullanmak için de bir uzmana danışmanızda fayda var. 35 yaş altı ciltlerde, gözenekler kendiliğinden kapanır.

Dengeli bir cildin gözenekleri kendiliğinden kapanır. 35 yaşın altındaki genç ciltlerde gözeneklerin kapanması kolaydır. Eğer cildin su ve yağ dengesi düzelirse gözenekler ya kendiliğinden, ya bakımla ya da maskeyle kapatılabilir. Ama yaşınız 35'in üzerindeyse deri kalınlaşmış, çizgiler kırık çizgi haline gelmişse, bu gözenekleri kapatmak biraz daha zordur. Gözenekleri kapatmak için mücadele vermek yerine, daha fazla büyümemelerini önlemek daha iyi bir çözümdür.

Gözenekleri Temizleyen Bantlar İşe Yarıyor mu?

Siyah noktaları azaltmak için uygulanan yöntemlerden biri de bantlardır. Siyah noktaları kimi zaman tümüyle ortadan kaldıran bu bantların kullanımı çok kolaydır. Bantları yapıştırmadan önce uygulayacağınız alanı ıslatıyorsunuz, suyla birlikte yapışkan bir özelliğe kavuşan bandı yapıştırıp kuruyunca çıkartıyorsunuz. Ancak siyah noktaları alan bu bantlar, gözenekteki yağları boşaltamıyor. Oksitlenen bölümü alabilen bantların, dokunun içindeki kanalı kapatan yağ kütlesini alması mümkün değil.

Siyah Noktalardan Nasıl Kurtulursunuz?

Siyah noktalar oluştuktan hemen sonra bir uzmana başvurup temizletilerek, uygun ürünle tekrar oluşmamasını sağlamak gerekir. Oluşmaması için de cildi, sabah akşam temizlemek gerekir. Ancak bunu sabunla yapmamak uygundur.

Cildi Nasıl Temizlemeli?

Cildi, türüne göre temizleme sütü ve tonikle temizlemek en doğrusudur. Ardından sürülecek bir nemlendirici kremle bakım tamamlanabilir. Makyaj yapılmasa bile, gündüz çok kirlenen cildi akşam mutlaka temizlemek gerekir.

Siyah Noktalarınızı Siz Temizlemeyin

Yapılan yanlışlardan biri de siyah noktaları bilinçsizce sıkmak. Böylece kılcal damarlarda ve doku altı hücrelerinde tahribat meydana gelebiliyor. En iyisi bir cilt uzmanına gidip siyah noktaları temizletmek".
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Sivilce (ACNE) Neden ve Çözümleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Sivilce,Sivilce İz Tedavileri ve Roaccutane Hakkında Bilgiler
» Kırışıklık, Leke, Şekil Bozukluğu ve Sivilce İzleri
» Butun Hatalar ve Cozumleri
» Iframe Güvenlik Açığı ve Çözümleri
»  FreeAgent Go 250GB Sorunları ve çözümleri

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR :: Sağlık :: Temel Hastalıklar Ve Tavsiyeler-
Buraya geçin: