Blade
Uyari Seviyesi : Mesaj Sayısı : 3630 Rep Puanı : 1007 Aktiflik Puanı : 111787 Kayıt Tarihi : 23/06/10 Cinsiyet :
Kullanıcı Aktifligi Basari : (3/3) Seviye: (1/1) Güçlülük: (1/1)
| Konu: Fırında Makarna Cuma Ekim 22 2010, 09:35 | |
|
Fırında Makarna Malzemeler: 500 gr. 4-5 nolu çubuk makarna Yarım litre süt 2 kaşık yağ 4 adet yumurta 200 gr. kaşarpeyniri Tuz, karabiber Hazırlanışı: 1) Makarnaları kırmadan, peynirli makarnada olduğu gibi haşlayıp, suyunu süzünüz. 2) Tekrar tencereye alıp içerisine eritilmiş yağı, rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını koyup, karıştırınız. 3) Üzerine kalan kaşar peynirini serpiniz. 4) Diğer tarafta bir kaba 4 yumurtayı kırıp çatalla iyice çırpınız. 5) Yumurtaya yarım litre sütü, tuzu, karabiberi koyup, tepsideki makarnaların üzerine gezdirerek dökünüz. 6) En üstüne erimiş 1 kaşık yağı gezdirerek dökünüz. 7) Sonra çıkartıp, hafif soğuyunca kare veya baklava şeklinde kesip servis yapınız.(isteğe bağlı)
Fırında Makarna nasıl yapılır
250 gr. 3 numara makarna 600 gr. süt (3 su bardağı) 5 adet yumurta 2 çorba kaşığı margarin yarım tatlı kaşığı tuz 1 tutam karabiber 1 su bardağı kaşar rendesi
Makarnayı bol, tuzlu kaynar suda 12 dakika haşlayın, soğuk su ile yıkayıp, suyunu süzün. Yağlanmış bir tepsiye makarnayı aktarın, tuzunu ve biberini katıp karıştırın. Sonra aynı kaba düzgünce yayın başka bir kapta yumurta ve sütü iyice çırpın. Makarnanın üzerine gezdirin. en son üzerine rende kaşar serpin. 195 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
| |
|