RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR

RADYO ARABESK TÜRK
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Radyo Arabesk TÜRK www.radyoarabeskturk.com

SİTENE HTML KODLAR EKLE




 

 Zeytinyağli Dolma Içi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Blade
ADMİN
ADMİN
avatar


Uyari Seviyesi : uyari yok
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 3630
<b>Rep Puanı</b> Rep Puanı : 1007
<b>Aktiflik Puanı</b> Aktiflik Puanı : 111787
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 23/06/10
<b>Cinsiyet</b> Cinsiyet : Erkek

Kullanıcı Aktifligi
Basari :
Zeytinyağli Dolma Içi Imgleft3/3Zeytinyağli Dolma Içi Emptybarbleue  (3/3)
Seviye:
Zeytinyağli Dolma Içi 241687221/1Zeytinyağli Dolma Içi Emptybarbleue  (1/1)
Güçlülük:
Zeytinyağli Dolma Içi Imgleft1/1Zeytinyağli Dolma Içi Emptybarbleue  (1/1)

Zeytinyağli Dolma Içi Empty
MesajKonu: Zeytinyağli Dolma Içi   Zeytinyağli Dolma Içi EmptyCuma Ekim 22 2010, 09:57

MALZEMESİ:
3 kahve fincanı pirinç - 7 adet büyük soğan 3/4 bardak zeytinyağı -1/2 bardak su -. 1 adet büyük domates - 1/2 kahve fincanı çam fıstığı 1/2 kahve fincanı siyah kuru üzüm -1/2 demet nane - 1 demet dereotu - 3/4 çorba kaşığı şeker - 1 çorba kaşığı tuz - 2 kahve kaşığı yenibahar - 2 kahve kaşığı karabiber

YAPILIŞI: Ölçülere göre, bir tepsiye pirinci koyarak ayıklayın, sıcak suyu tepsiye dökün ve pirinçler içinde olduğu halde bir tarafa bırakın. Su soğuyunca dökün , bir kaç defa bol su ile ovalı-yarak yıkayın ve süzerek bir tarafa koyun. Diğer yandan bir tencereye zeytinyağı, küçük doğranmış soğanlar, çam fıstığı, tuz koyarak kuvvetli ateşte 20 dakika kavurun. Soğanlara pirinçleri de katarak karıştırmak suretiyle 10 dakika daha kavurun. Sonra aynı tencereye sıcak su, kabukları ve çekirdekleri çıkarılmış ve kıyılmış domatesleri, siyah kuru .üzüm, karabiber, yenibahar, toz şeker, doğranmış naneleri ve dereotunu ilâve ederek iyice karıştırın ve tencerenin kapağını kapatarak 15-20 dakika pirinçler suyunu çekip irileşinceye kadar pişirin. Sonra ateşten indirin, dolma için kullanın.


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.radyoarabeskturk.com/
 
Zeytinyağli Dolma Içi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Zeytinyağlı Ispanak Kökü
» Zeytinyağli Karnibahar
»  Zeytinyağlı Kapuska
»  Zeytinyağli Börülce
» Zeytinyağlı Bezelye

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR :: YEMEK TARİFLERİ :: Zeytinyağlılar-
Buraya geçin: