RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR

RADYO ARABESK TÜRK
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Radyo Arabesk TÜRK www.radyoarabeskturk.com

SİTENE HTML KODLAR EKLE




 

  Alman Mutfağı-Elmalı Kek Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Blade
ADMİN
ADMİN
avatar


Uyari Seviyesi : uyari yok
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 3630
<b>Rep Puanı</b> Rep Puanı : 1007
<b>Aktiflik Puanı</b> Aktiflik Puanı : 111787
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 23/06/10
<b>Cinsiyet</b> Cinsiyet : Erkek

Kullanıcı Aktifligi
Basari :
 Alman Mutfağı-Elmalı Kek Tarifi Imgleft3/3 Alman Mutfağı-Elmalı Kek Tarifi Emptybarbleue  (3/3)
Seviye:
 Alman Mutfağı-Elmalı Kek Tarifi 241687221/1 Alman Mutfağı-Elmalı Kek Tarifi Emptybarbleue  (1/1)
Güçlülük:
 Alman Mutfağı-Elmalı Kek Tarifi Imgleft1/1 Alman Mutfağı-Elmalı Kek Tarifi Emptybarbleue  (1/1)

 Alman Mutfağı-Elmalı Kek Tarifi Empty
MesajKonu: Alman Mutfağı-Elmalı Kek Tarifi    Alman Mutfağı-Elmalı Kek Tarifi EmptyCuma Ekim 22 2010, 10:17

Malzemeler

  • 1 kilodan biraz fazla elma
  • 2 avuç kadar dövülmüş ceviz
  • 250 gr. margarin (tereyağı olursa daha güzel oluyor)
  • 1 paket hamur kabartma tozu (baking powder)
  • 250 gr. toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 350 gr. un
  • 5 yumurta
  • Kekin üzerine serpmek için pudra şekeri ve tarçın
Yapılışı
Oda sıcaklığındaki margarini mikserde yada hamur çırptığınız robotta krema haline gelinceye kadar çırpın. Üzerine yumurtaları ekleyip 10- 15 dakika kadar onları da çırpın. Bu arada yumurtalar çırpılırken elmaları soyup, dört parçaya bölüp ince dilimler halinde doğrayın ve ayrı bir kapta bekletin. Yumurtalar iyice köpürünce üzerine sırasıyla şeker, vanilya ve geriye bir avuç kadarını ayırdığınız unu ilave edin. Kabartma tozunu bu bir avuç una karıştırıp en son bunu da kek karışımına ilave edin. Hızlıca karıştırıp robotu kapatın, çok karışırse kek kabarmaz.

Yağlanmış kare fırın tepsisine hamurun yarısını döküp hamuru her tarafına yayın. Üzerine cevizi dağıtın ve biraz da tarçın serpin. Dilimlenmiş elmaları dizi dizi hamurun üzerine uzun sıralar olacak şekilde sıraların. Geri kalan hamuru bu elmaların üzerine dökün ve bıçak yardımıyla düzleyin. Fırına sürün 170 derecede 40-50 dakika pişirin. Fırından çıkarınca üzerine tarçın ve pudra şekeri serpin. İstediğiniz büyüklükte dilimler halinde kesin ve altı hamurlaşmaması için ızgara teli üzerine alıp soğutun. Bu kek bir gün bekledikten sonra servis edilirse daha kıvamında oluyor.


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.radyoarabeskturk.com/
 
Alman Mutfağı-Elmalı Kek Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR :: YEMEK TARİFLERİ :: Dünya Mutfakları-
Buraya geçin: