RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR

RADYO ARABESK TÜRK
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Radyo Arabesk TÜRK www.radyoarabeskturk.com

SİTENE HTML KODLAR EKLE




 

  Amerikan Mutfağı-Donat - Donut Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Blade
ADMİN
ADMİN
avatar


Uyari Seviyesi : uyari yok
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 3630
<b>Rep Puanı</b> Rep Puanı : 1007
<b>Aktiflik Puanı</b> Aktiflik Puanı : 111805
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 23/06/10
<b>Cinsiyet</b> Cinsiyet : Erkek

Kullanıcı Aktifligi
Basari :
 Amerikan Mutfağı-Donat - Donut Tarifi Imgleft3/3 Amerikan Mutfağı-Donat - Donut Tarifi Emptybarbleue  (3/3)
Seviye:
 Amerikan Mutfağı-Donat - Donut Tarifi 241687221/1 Amerikan Mutfağı-Donat - Donut Tarifi Emptybarbleue  (1/1)
Güçlülük:
 Amerikan Mutfağı-Donat - Donut Tarifi Imgleft1/1 Amerikan Mutfağı-Donat - Donut Tarifi Emptybarbleue  (1/1)

 Amerikan Mutfağı-Donat - Donut Tarifi Empty
MesajKonu: Amerikan Mutfağı-Donat - Donut Tarifi    Amerikan Mutfağı-Donat - Donut Tarifi EmptyCuma Ekim 22 2010, 10:17

Malzemeler

  • Un 500 g
  • Tarçın-toz şeker karışımı
  • Tuz
  • Sana 60 g
  • Maya 30 g
  • Toz şeker 60 g
  • Süt (37°C’de) 225 ml
  • Yumurta 1 adet
  • Çilek veya frambuaz marmeladı 200 g
Yapılışı
1. Hamuru hazırlamak için unu ve tuzu ılık bir yoğurma kabına eleyin. Yağı parçalar halinde ilave edip, yoğurarak ekmek kırıntısı halinde bir hamur yapın. Ortasını havuz biçiminde açıp, mayayı ve şekeri koyun. Ilık sütten biraz ilave edip, karıştırarak maya ve şekerin çözülmesini sağlayın.

2. Maya ve şeker eriyince yumurtayı çırpıp, kalan süt ile beraber hamurun ortasına ilave edin. Ekmek kırıntısı halindeki hamuru ortadaki sıvıya yedirerek yoğurmaya başlayın. Yumuşak ve kabın kenarlarına yapışmayan bir hamur haline gelince üzerine nemli bir bez örtün. İki misli oluncaya kadar mayalanıp, kabarmaya bırakın.

3. Kabarmış hamuru tekrar yoğurun. 16 eşit parçaya ayırın. Parçaları birer birer alıp, avucunuzun arasında yuvarlayarak topak haline getirin. Yağlanmış bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Tepsiyi bir mayalanma kabinine yerleştirip, topaklar iki misli oluncaya kadar mayalanıp, kabarmaya bırakın.

4. Fritözünüzü 165°C’ye getirip, ısıtın. Mayalanan donatları kızartma sepetine yerleştirip, kızgın yağda altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 10-12 dakika kızartın. Süzdürerek yağdan alıp, üzerine kağıt havlu serilmiş bir kaba koyun. Bütün donatları aynı şekilde kızartarak pişirin.

5. Marmeladı ağzına düz duy takılmış bir sıkma torbasına doldurun. Donatların ortasından girerek hepsinin ortasına biraz marmelat sıkın. Üzerlerine bolca tarçınlı toz şeker serperek servis yapın.

Not: Donatlar marmelat ve şeker yerine eritilmiş çikolataya batırılarak da servis yapılabilir.


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.radyoarabeskturk.com/
 
Amerikan Mutfağı-Donat - Donut Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR :: YEMEK TARİFLERİ :: Dünya Mutfakları-
Buraya geçin: