RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR

RADYO ARABESK TÜRK
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Radyo Arabesk TÜRK www.radyoarabeskturk.com

SİTENE HTML KODLAR EKLE




 

 Pan Dulce {Ayçöreği} Meksika mutfağından lezzet

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Blade
ADMİN
ADMİN
avatar


Uyari Seviyesi : uyari yok
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 3630
<b>Rep Puanı</b> Rep Puanı : 1007
<b>Aktiflik Puanı</b> Aktiflik Puanı : 111787
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 23/06/10
<b>Cinsiyet</b> Cinsiyet : Erkek

Kullanıcı Aktifligi
Basari :
Pan Dulce {Ayçöreği} Meksika mutfağından lezzet Imgleft3/3Pan Dulce {Ayçöreği} Meksika mutfağından lezzet Emptybarbleue  (3/3)
Seviye:
Pan Dulce {Ayçöreği} Meksika mutfağından lezzet 241687221/1Pan Dulce {Ayçöreği} Meksika mutfağından lezzet Emptybarbleue  (1/1)
Güçlülük:
Pan Dulce {Ayçöreği} Meksika mutfağından lezzet Imgleft1/1Pan Dulce {Ayçöreği} Meksika mutfağından lezzet Emptybarbleue  (1/1)

Pan Dulce {Ayçöreği} Meksika mutfağından lezzet Empty
MesajKonu: Pan Dulce {Ayçöreği} Meksika mutfağından lezzet   Pan Dulce {Ayçöreği} Meksika mutfağından lezzet EmptyCuma Ekim 22 2010, 10:37

Pan Dulce {Ayçöreği} Meksika mutfağından lezzet Wol_errorTüm resmi görmek için tıklayın
Pan Dulce {Ayçöreği} Meksika mutfağından lezzet 361044398_2251500f1b_o


14 adet büyük çörek, bence misafir için bu çörekler çok büyük eğer farklı çeşitler de varsa daha küçük yapılabilir.

Malzemeler;



6 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 paket aktif kuru maya (ben 1 paket instant maya kullandım)
1 tatlı kaşığı tuz
1/3 su bardağı toz şeker
5 su bardağı un
2 yumurta

Harcı için;

"Ben bu harcı yapmadım buzlukta biriktirdiğim pandispanya artıkları, kalan kek parçaları, yenmek için buzluğa atılıp da kalmış kek dilimleri vardı onların hepsini robotta çektim ve 1 paket kakao, ceviz, damla çikolata, kuru üzüm ve tarçın ekledim kek parçalarının çoğu tiramisu olduğu için zaten ıslaktı o yüzden tekrar ıslatmadım eğer siz kuru kek kullanıcaksanız çok az suyla veya daha güzeli sütle ıslatabilirsiniz hafif birbirini tutması lazım."

1/2 su bardağı toz şeker
2/3 su bardağı un
3 + 1/2 yemek kaşığı tereyağı
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı kakao (İsteğe bağlı yani kakaosuz bir şekilde de yapılabiliyor, doğranmış kuru meyve, fındık, fıstık aklınıza ne gelirse ekleyebilirsiniz)

(Buraya kadarki harç malzemesi orijinal tarif bundan sonrası benim eklediklerim)

2/3 su bardağı orta irilikte çekilmiş ceviz
2/3 su bardağı damla çikolata veya çikolata parçası
1/2 su bardağı kuru üzüm
2 tatlı kaşığı tarçın

Üzerine sürmek için;

1 yumurta
2 yemek kaşığı süt

Hazırlanışı;

  1. Bir fırın tepsisini yağlayın veya yağlı kağıt serin.

  2. Küçük bir sos tenceresinde 1 bardak sütle 6 yemek kaşığı tereyağını 110 dereceye kadar ısıtın benim derecem olmadığı için ve ocakta unuttuğumdan kaynadı biraz.

  3. Geniş bir çırpma kabında, kuru maya, tuz, 1/3 bardak şeker ve 2 bardak unu karıştırın.

  4. Isınan tereyağlı sütü bu unlu karışıma dökün ve mikserle orta seviyede 2 dakika çırpın.

  5. 2 yumurtayı ve 1 bardak unu ekleyin, iki dakika daha çırpın.

  6. 1 kaşıkla veya elinizle (ben elimle yaptım) yoğurarak 2 bardak daha un ekleyin. Katı şekillenebilir bir hamurunuz olucak.

  7. Pürüzsüzleşene kadar tahtada yoğurun. Mayalanması için bir kaba koyup ağzını kapatın.

  8. Hamur mayalanırken harcını hazırlayın, 1/2 bardak şekeri ve 2/3 bardak unu karıştırın. 3 + 1/2 yemek kaşığı küçük parçalara kesilmiş soğuk tereyağı ile karıştırın. Bir çatalla 2 yumurta sarısını ekleyin ve hepsini beraber çırpın. 2 kaşık kakaoyu ekleyin ve harcı iyice karıştırın.

  9. Hamuru alıp elinizle tahtanın üzerinde yuvarlayarak silindir şekli verin ve 14 eşit parçaya bölün. Her birini tek tek yuvarlayın ve elinizle bastırıp yassılaştırın. Yağlanmış tepsiye 2,5 cm aralıkla dizin.

  10. Asıl Pan dulce'de bizim harç olarak kullandığımız malzeme aynı hamuru gibi yuvarlak yapılıp sonra yassılaştırılıp hamurun üzerine yerleştiriliyor ve bir bıçakla üzeri midye şekli vermek için çiziliyor.Görmek için tıklayın.
    Ben bunu tercih etmediğimden ayçöreği gibi iç dolgu olarak yaptım. Belki böyle yapılanı da vardır bilemiyorum. Bu işlemden sonra mayalanması için tekrar 45 dakika daha bekletin ve fırına vermeden önce çırpılmış bir yumurtayı iki kaşık sütle karıştırıp üzerlerine sürün. 190 derecede 20 dakika kadar kızarana kadar pişirin.

    Ayçöreği hali;


  11. 14 adet hamur topunu tek tek alıp elinizle veya merdaneyle oval şekil vererek açın. Bildiğimiz ayçöreği şekli için harçtan biraz alıp elinizde hafifçe sıkıştırın ve uzunlamasına hamura yerleştirin. Sonra uçlarını kapatıp ay şekli verin. Yağlanmış tepsiye 2,5 cm aralıkla dizin.

  12. Farklı şekiller denemek istiyorsanız ay şeklinden daha ince uzun bir hamur açıp harcı yerleştirin kenarlarını kapattıktan sonra inci uzun bir silindir şekli elde ediceksiniz bunu dolayıp yuvarlak hale getirin.

  13. Bir diğer şekilde ise daha kısa ve daha geniş hafif dikdörtgen bir hamur açın ve hamurun her tarafına harcı yayın. Hamuru rulo pasta sarar gibi rulo yapın.

  14. Üzerlerine çırpılmış 1 yumurta ve iki yemek kaşığı sütü karıştırıp sürün.

  15. İsterseniz keskin bir bıçakla veya ruletle üzerlerine derin kesikler atabilirsini 190 derece ısıtılmış fırında 20 dakika iyice kızarana kadar pişirin


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.radyoarabeskturk.com/
 
Pan Dulce {Ayçöreği} Meksika mutfağından lezzet
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR :: YEMEK TARİFLERİ :: Dünya Mutfakları-
Buraya geçin: