MALZEMELER
750 gr. dana veya koyun kıyması,
1 çay bardağı pirinç,
2 çorba kaşığı un,
2 adet yumurta,
1 adet limonun suyu,
7 su bardağı su,
Tuz, Karabiber, Kimyon,
Maydanoz,
2 çorba kaşığı sıvı yağ,
YAPILIŞI
Tencerenin içine suyu koyup kaynamaya bırakın. Diğer bir kabın içinde kıymayı maydanozun yarısını, tuzu, karabiberi, kimyonu, bir yumurtayı ve pirinci iyice yoğurup, fındık büyüklüğünde köfteler yapın. Yapışmaması için, üzerine biraz un serpiştirebilirsiniz.
Ve kaynayan suyun içine atın. 15 dakika kısık ateşte pişirin. Diğer bir tarafta terbiyesini hazırlamak için, çukur bir kabın içinde unu, 1 yumurta sarısını, limon suyunu, yağı bir bardak su ile iyice karıştırın. Köftenin suyundan da bir bardak ilave ettikten sonra, kaynamakta olan köftelerin içine yavaş yavaş dökün. Ve kaynatın. Köfteler piştikten sonra, üzerine maydanoz serperek sıcak servis yapın.