gecenin_gözyaslari_
Uyari Seviyesi : Mesaj Sayısı : 324 Rep Puanı : 4 Aktiflik Puanı : 5867 Kayıt Tarihi : 09/08/10 Cinsiyet :
Kullanıcı Aktifligi Basari : (1/1) Seviye: (1/1) Güçlülük: (1/1)
| Konu: İtalyan Ev Pizzası Perş. Eyl. 23 2010, 20:15 | |
| - Alıntı :
- Bu tarif orjinal italyan ev hanımından alınmıştır.
Miktarlar 2 tepsi içindir
Malzemeler :
1- bir su bardağı süt 2- bir yumurta 3- bir çay bardağı sıvı yağ 4- bir paket yaş maya 5- Tuz 6- Su (hamuru kulak memesi yumuşaklığına getirecek kadar kullanılacak) 7- Un
***** Üst Harcı Malzemesi :
1- 250 gr kıyma 2- 2 orta boy soğan 3- 5 tane biber 4- 4 domates (kabuk soyulabilir) 5- bir paket mantar 6- pul biber 7- karabiber 8- tuz 9- salça 10- taze kaşar peyniri
Not : isteğe göre sucuk, zeytin vs gibi şeylerden sevenler ekleme yapabilir.
***** YAPILIŞI
Birinci bölümdeki malzemeler ile hamurumuzu mayalandırıyoruz.
Biberleri ve soğanı ince uzun kıyın. domatesleri kurşbaşı doğrayın. mantar hariç harcınızı bir kapta karıştırın. ardından mantarları ekleyin
Mayalanan hamurunuzu tepsiye 1 cm gibi bir kalınlıkta olacak şekilde yayın. Ardından hamur üstüne sulandırılmış salçayı sürün. sonra iç harcınızı hamurun üzerine yayın. üzerine rendelenmiş kaşarlardan ekleyin.
Fırın aşaması : hazırladığınız tepsinizi önceden ısıtılmış 200 derece fırına verin. Kaşarlar kızarana kadar (süre fırından fırına değişir) bekleyin ve fırından çıkarıp az soğduktan sonra dilimlere ayırıp servis yapabilirsiniz..
Afiyet olsun | |
|