RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR

RADYO ARABESK TÜRK
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Radyo Arabesk TÜRK www.radyoarabeskturk.com

SİTENE HTML KODLAR EKLE




 

 Sanal Pos Nedir Nasıl Çalışır. Nasıl Entegre Edilir., Sanal Pos Çözümü Serisi 1

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Blade
ADMİN
ADMİN
avatar


Uyari Seviyesi : uyari yok
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 3630
<b>Rep Puanı</b> Rep Puanı : 1007
<b>Aktiflik Puanı</b> Aktiflik Puanı : 111710
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 23/06/10
<b>Cinsiyet</b> Cinsiyet : Erkek

Kullanıcı Aktifligi
Basari :
Sanal Pos Nedir Nasıl Çalışır. Nasıl Entegre Edilir., Sanal Pos Çözümü Serisi 1 Imgleft3/3Sanal Pos Nedir Nasıl Çalışır. Nasıl Entegre Edilir., Sanal Pos Çözümü Serisi 1 Emptybarbleue  (3/3)
Seviye:
Sanal Pos Nedir Nasıl Çalışır. Nasıl Entegre Edilir., Sanal Pos Çözümü Serisi 1 241687221/1Sanal Pos Nedir Nasıl Çalışır. Nasıl Entegre Edilir., Sanal Pos Çözümü Serisi 1 Emptybarbleue  (1/1)
Güçlülük:
Sanal Pos Nedir Nasıl Çalışır. Nasıl Entegre Edilir., Sanal Pos Çözümü Serisi 1 Imgleft1/1Sanal Pos Nedir Nasıl Çalışır. Nasıl Entegre Edilir., Sanal Pos Çözümü Serisi 1 Emptybarbleue  (1/1)

Sanal Pos Nedir Nasıl Çalışır. Nasıl Entegre Edilir., Sanal Pos Çözümü Serisi 1 Empty
MesajKonu: Sanal Pos Nedir Nasıl Çalışır. Nasıl Entegre Edilir., Sanal Pos Çözümü Serisi 1   Sanal Pos Nedir Nasıl Çalışır. Nasıl Entegre Edilir., Sanal Pos Çözümü Serisi 1 EmptyPerş. Ekim 07 2010, 17:26

Sanal POS Nedir?
Kredi Kartı alışverişlerimizde kullandığımız POS (Point of sale- ödeme noktası) cihazlarının, e-ticaret için Internet’e uyarlanmış şekline VPOS (Virtual point of sale- sanal ödeme noktası) denir. Internet üzerindeki alışverişlerinizde kredi kartı ile ödeme yapabilmenizi on-line olarak sağlayabilmektedir. Üye işyeri için, müşterinin yaptığı ödemeler VPOS sisteminden yararlanılan bankadaki firma hesabına geçmektedir.
E-ticarte sitesi üzerinden gönderilen kredi kartı bilgilerini ve tahsilat tutarı bilgileri için ilgili bankaların merkezi sistemde provizyon işlemi tamamlanır, üye işyeri satış/tahsilat sistemine provizyon sonucunu (onay veya ret) döndürür.
Üye işyeri sistemi de (Yani firma web sitesindeki VPOS sistemi) provizyon sonucuna göre yapılan işlemlerin geri bildirimini web ortamına aktarır. Bu şekilde işlemin kontrolü ve takibi net bir şekilde sağlanmış olur. Tüm bu işlemler sadece birkaç saniye içinde tamamlanır
Bu süreç esnasında, gerekli kontrol işlemleri dijital olarak gerçekleştirilir. Banka ve üye işyeri arasında dijital imza, dijital sertifika yoluyla yapılan kontrol sonucu gelen teyit bilgisi, bankadan üye işyeri ödeme sistemine provizyon (nakte çevirme işlemi) sonucu olarak geri döner. Bu işlemin ardından müşterinin kredi kartından alışveriş tutarı düşülür ve üye işyerinin bankadaki hesabına geçirilir.
Firmanın kendi web sitesi yoluyla e-ticaret yapabilmesini sağlayan bir yazılım olan VPOS uygulamasına geçmek son derece kolaydır.
Bunun için firmanın ticari hesap açtığı banka ile üye işyeri ve e-ticaret sözleşmelerini imzalaması, ardından da bankaya ait VPOS yazılımını kendi web sitesine kurması yeterlidir.
Güvenlik:
VPOS ’ta internet üzerinden transfer edilen bilgilerin 3. şahısların ellerine geçmesini önlemek için veri transferini halen en güvenli yöntem olarak bilinen SSL 128 Bit güvenlik yöntemini kullanarak gerçekleştirmektedir. E-mağazanın bulunduğu sistemden kredi kartı bilgilerini ve tahsilat tutarı alınarak ilgili bankanın sistemine, SSL 128 Bit güvenlik yöntemi ile internet üzerinden iletir. Bankalar sanal POS hizmeti verecekleri web sitelerinde SSL 128 bit'lik şifreleme şartını aramaktadırlar.


SSL Sertifika Maliyetleri ve Nerden Alınır?
SSL Sertifika maliyetleri, sertifika sağlayan kuruma ve sertifika özelliklerine göre değişmektedir. Her yıl SSL sertifikası için 50$ ile 700$ aralığındaki bu ücreti vermeniz gerekmektedir. SSL sertifikası, e-ticaret sitesini yayınladığınız sunucu için olduğundan, sunucu sertifikası türünden bir sertifika almalısınız.
Ayrıca SSL sertifikası kullanmak için mutlaka sabit ip kullanılmalıdır. Sabit IP’i bankalar ile yapılan anlaşma sırasında, bankanın kullandığı firewall üzerinden geçebilmek için bildirilmesi gerekmektedir. Bu sayede yalnızca bu IP üzerinden bildirilen istekler değerlendirilmektedir. Sabit ip 'de yaklaşık 30$ civarındadır.
Bankalar SSL sertifikaları için bir herhangi bir marka tercihinde bulunmamaktadır. Dolayısıyla maliyet açısından uygun bir sertifika alınmalıdır. Sertifika sağlayıcılardan tavsiye edebileceğim bir site: http:\\[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

E-ticaret sitesi oluşturabilmek için işlem sırası :
1- Sitenin tasarımının ve programlamasının e-ticaret için hazırlanması
2- SSL için sabit bir IP almak
3- 128 bitlik SSL sertifikası almak
4- Uygun bir banka ile Sanal POS için anlaşmak
5- Bankanın verdiği kodları siteye adapte etmek
6- Siteyi test etmek
7- Ve siteyi yayına açmak

Banka Başvuru adımları nelerdir?
Önemli: Başvurular e-ticaret sitesi sahibi olana firmalar tarafından yapılmaktadır.
1. Başvurunuz Banka tarafından yaklaşık 7-15 gün içinde onaylanır. Onaylanma sürecinde alışveriş sitenizin çalışan hali banka tarafından kontrol edilecektir. (injection testi, vb)
2. Başvurunuz öncesinde sitenizin alışveriş sepeti uygulamasının tamamlanmış olması ve sitenizin kontrol amaçlı gezilebilir duruma gelmiş olması gerekmektedir.
3. Bu onayın ardından Sanal POS hesabınız tanımlanır.
4. Tanım yapılır yapılmaz bildirmiş olduğunuz e-mail adresiniz ve telefon numaranız üzerinden sizinle irtibata geçilecek ve gerekli bilgiler size iletilecektir.
5. Tanımlanan kullanıcı adını ve şifreyi kullanarak Bankanın Sanal POS sayfalarına giriş yaparak gerekli teknik bilgi ve yazılımları indirebilirsiniz.
6. İndirdiğiniz yazılımları sunucunuza kurduktan sonra işlem geçirmeye başlayabilirsiniz. Bu etap, sisteminiz ile gerçekleştirmek istediğiniz entegrasyonun boyutlarına göre 15-20 dakikadan 4-5 saate kadar sürebilir.
Örnek : Akbank'ın Sanal Pos ön başvuru sayfası: [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]


BANKA SİSTEMLERİ

Bankalar farklı sistemleri kullanmaktadır. Aşağıdaki şekilde hangi bankanın hani yapıyı kullandığını görebilirsiniz.


Referanslar:
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

EST POS SİSTEMİ
Gerekli bilgiler
Bankaların sanal posu EST firması tarafından yayınlanan epayment.ddl kütüphanesinin sunduğu işlemler yardımı ile gerçekleştirilir. Şu anda elimizde bulunan epayment.dll .net ile yazılmış olup versiyon numarası “1.0.1517.23556” dır. EST’den yeni versiyonlar geldikçe eski versiyonun yenisi ile güncellenmesini öneririm.
EST firmasından bağlantıya geçilip yardım alınabilecek adresi şudur;
Web :[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Müşteri tarafından yapılması gereken işlemler
Sanal pos testlerinin başlayabilmesi için müşterinin bankadan ilgili kişilerle konuşup sanal posta kullanılan bazı bilgileri alıp Firma’ya iletmesi gerekmektedir. Bu bilgiler;

Parametre Açıklaması
Host Banka sunucusu adresi
ClientId Sayısal bir değer olan üye işyeri numarası
Name Üye işyeri kullanıcı adı
Password Üye işyeri şifresi

Bu bilgiler alındıktan sonra gerekiyorsa EST ile iletişe geçilip kodlama işlemine başlanır.
Firma tarafından yapılacak tanımlamalar ve işlemler
Öncelikle EST’den temin edilen test host adresi, clientId, password ve username bilgileri ile test posunda test işlemi gerçekleştirilir. Eğer onay alınıyorsa müşteriden gelen bilgiler ile gerçek işleme geçilir.
ClientId, name ve password bilgileri ile epayment.dl’lin ilgili alanlarını veri tabanında pos bilgilerinin bulunduğu tabloya şifreli olarak koymamız gerekiyor. Burada uygulanan şifreleme 2 yönlü olmalıdır, bu bilgiler kullanılacağı zaman deşifre edilir. Bu tabloda bulunması gereken alanlardan biri de host adresidir. Host adresi, clientId, password ve username test ve gerçek ortam için farklı olduğundan production ortamına geçerken adres bilgisi yeniden düzenlenmelidir.
Önemli: Dikkat edilmesi gereken nokta, Banka sanal posu için herhangi bir sabit IP tanımlamasının yapılması gerekmemektedir. Yoksa test işlemleri sırasında bankanın firewall’ında tanımlı olmayan sabit IP’miz olmadığı için, yaptığımız bütün istekler olumsuz geri dönecektir.

Örnek uygulama:
cc5payment mycc5pay = new cc5payment();

mycc5pay.host = “hostname”;
mycc5pay.name = “name”;
mycc5pay.password = “password”;
mycc5pay.clientid = “clientId”;

mycc5pay.orderresult=0;

mycc5pay.cardnumber = “CCNumber”;
mycc5pay.cv2 = “CCVNumber”;

mycc5pay.expmonth = “01”;
mycc5pay.expyear = “06”;

mycc5pay.taksit = “3”;
mycc5pay.subtotal = “1.43”;
mycc5pay.currency = "949"; // For YTL
mycc5pay.chargetype = "Auth";

mycc5pay.bname = “Sender name”;
mycc5pay.baddr1 = “Sender Address”;
mycc5pay.baddr2 = “senderEMail”;

result = mycc5pay.processorder();
error =mycc5pay.errmsg;
oid = mycc5pay.oid;
approved = mycc5pay.appr;

if(result == "1") // banka ile bağlantı sağlandı
{
if(!approved.Equals("Approved"))
{
return ; // problem with cc
}
}
else
{
return;
}

Pos parametreleri
VPOS isteği sırasında gönderilmesi gereken parametreler şunlardır;

Gönderilmesi zorunlu alanlar:
Host :
Banka sunucusu adresi, test ve production ortamına göre farklı değer almaktadır.
Test host bilgisi : "https://cc5test.est.com.tr/servlet/cc5ApiServer"
Production host bilgisi : “vpos.est.com.tr”
Name :
Üye işyeri kullanıcı adı, test ve production ortamına göre farklı değer almaktadır.
Test ve production için bu bilgi banka tarafından müşteriye yollanan sanal pos
dokümanından elde edilir.
Password :
Üye işyeri şifresi, test ve production ortamına göre farklı değer almaktadır.
Test ve production için bu bilgi banka tarafından müşteriye yollanan sanal pos
dokümanından elde edilir.

Clientid:
Üye işyeri numarası, test ve production ortamına göre farklı değer almaktadır.
Test ve production için bu bilgi banka tarafından müşteriye yollanan sanal pos
dokümanından elde edilir.
Orderresult :
0 olursa gerçek işlem 1 olursa test işlemi yapar. İşlemlerimizde bu alana 0 değerini
vermekteyiz.
Chargetype:
Auth PreAuth PostAuth Credit Void olabilir ,
Auth : satış
PreAuth : on otorizasyon
PostAuth : son otorizasyon, preauth yani ön otorizasyon işleminin capture edilmesi
Credit : iade
Void : iptal işlemlerinin yapılmasını sağlar
Cardnumber:
Kredi kartı numarası
Expmonth:
Kredi kartı son kullanım ayı , iki haneli sayı olarak girilmesi gerekiyor.
Expyear:
Kredi kartı son kullanım yılı , yılın son iki hanesi sayı olarak girilmelidir.
CVV2:
CVV veya CVC2, kredi kartın arkasında yer alan üç haneli güvenlik numarasıdır.
Subtotal:
İşlem tutarı , küsuratlı yabancı para miktarları için 0 dan sonra iki hane girilmeli
"10.95" gibi . YTL için “1.5” şeklinde değer verilebilir.
Currency:
Parabirimi (YTL icin "949", DOLAR için "840", EURO için "978" girilmelidir).


Gönderilmesi isteğe bağlı alanlar:
Parametre Açıklaması
Sipariş numarası Bu alanda girilen değeri tekrar kullanamazsınız, “unique” olmalıdır, bos gönderilirse sistem tarafından üretilir.
Taksit sayısı Taksit parametresi hiç gönderilmez ise peşin işlem yapılır.
Işlem numarası sistem tarafından üretilir. Bos gönderilmesi tavsiye olunur.
Ip Sipariş veren müşterinin ip adresi
Userid Sipariş veren müşterinin kullanıcı numarası
Email Sipariş veren müşterinin Email adresi
Phone Sipariş veren müşterinin telefon numarası

Geri Donen parametreler:

processorder() :
işlemin bankaya ulaşıp ulaşmadığını döndürür.

Appr :
Aşağıdaki değerlerden birini döndürebilir :
Approved : ( işlem basarili )
Declined : ( işlem basarisiz)
Error : ( işlem hatalı )

Errmsg:
işlemde hata olması durumunda hatanın nedeni yazılır.

Extra("fieldname") :
FieldName adındaki Extra field in değerini döndürür.


Geri Dönen Diğer Alanlar:
Parametre Açıklaması
Sipariş numarası işlemi yaparken sipariş numarası vermemişseniz otomatik olarak atanan sipariş numarası bu alan içinde geri döner , eğer önceden verilmişse verilen değer döner.
Groupid Grup numarası.
Transid İşlem numarası.
Code Provizyon numarası.
Refno Referans numarası.
Err Bankadan gelen işlem kodu.


Prosess işlemi
Gerekli alanlar doldurulduktan sonra mycc5pay.processorder() komutu ile ödeme işlemi yapılır ve sonuçlar belirtilen alanlarda donulur.processorder dan dönen ( aspx içinden aşağıdaki şekilde ulaşılabilir. )
retval = mycc5pay.processorder()

İşlemi yapmaya çalışarak, işlemin bankaya ulaşıp ulaşmadığını döndürür. Sonuç olarak 1 yada 0 döner.
1 : Obje banka ile konuştu, konuşma mümkün olmuş olsa dahi işlem basarili olmamış olabilir; işlemin başarılı olduğunu anlamak için mycc5pay.appr’nin değerinin "Approved" olması gerekiyor.
0 : Mesaj transferi gerçekleşemedi.
mycc5pay.appr ise aşağıdaki değerlerden birini döndürebilir :
Approved : işlem basarili
Declined : işlem basarisiz
Error : işlem hatali
Dönen değere göre işlemin gerçekleştirilip gerçekleştirilemeyeceği belli olur.

Loglama
Yapılan bütün olumlu yada olumsuz geri dönen işlem değerleri veritabanına eklenir. Bu log’lama işleminin amacı daha sonradan yapılan ödeme işleminin takip edilmesi yada ödeme işlemin geri alınması içindir.



HSBC POS SİSTEMİ
HSBC bankası sanal posu EST firması tarafından yayınlanan epayment.ddl kütüphanesinin sunduğu işlemler yardımı ile gerçekleştirilir. Farklı olarak bir ticket sistemi içermektedir.


Ticket Sistemi
HSBC sanal posuna işlem göndermeden önce sistemden ticket almak gereklidir. Alınan ticket sanal pos apisi içerisindeki kart numarası alanına yazılır. Ticket 1 saat içerisinde kullanılmalıdır, bu süre sonunda otomatik olarak geçersiz duruma getirili. Bu ticket güvenlik amacı ile üretilmektedir ve her seferinde bir kullanımlık ticket üretilir.

Örnek uygulama:
Pan Değerini döndüren örnek method
public string GetPan(string clientid, string ccno, string cv2, string ExpYear, string ExpMonth, string type, string installment )

{
string result = string.Empty;
string pan = string.Empty;
StreamWriter swr = null;
StreamReader sr = null;

try
{
string message = "clientid=" + clientid + "&pan="+ccno+"&cv2="+cv2+"&Ecom_Payment_Card_ExpDa te_Year="+ExpYear+"&Ecom_Payment_Card_ExpDate_Mont h="+ExpMonth+"&txtype="+type+"&taksit=" + installment;

WebRequest request = HttpWebRequest.Create("https://vpos.advantage.com.tr/servlet/cardgate");
request.Method = "POST";
request.ContentLength = message.Length;
request.ContentType = "application/x-www-form-urlencoded";

swr = new StreamWriter(request.GetRequestStream());
swr.Write(message);
swr.Close();

HttpWebResponse response = (HttpWebResponse)request.GetResponse();

sr = new StreamReader(response.GetResponseStream());

result = sr.ReadToEnd();
sr.Close();
response.Close();

request = null;
int first = result.IndexOf('"', result.IndexOf("value", result.IndexOf("pan"))) + 1;
int last = result.IndexOf('"', result.IndexOf('"', result.IndexOf("value", result.IndexOf("pan"))) + 1);

pan = result.Substring(first, last - first);
}
catch
{
pan = String.Empty;
}
return pan;
}
Ticket değeri alabilmek için; aşağıdaki alanlar [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]adresine post edilmelidir.



Gönderilen Parametreler

Parametre Açıklaması
Pan Kart numarası
Clientid Banka tarafından verilen sanal pos mağaza numarası
cv2 CVV2 Güvenlik Kodu
Ecom_Payment_Card_ExpDate_Year Son Kullanma Yıl YY formatında
Ecom_Payment_Card_ExpDate_Month Son Kullanma Ay MM formatında
ReturnURL Üye işyerinin geri dönen bilgileri alacağı adres
Sessionid İşleme ait session id


Geri Dönen Parametreler

Parametre Açıklaması
Pan ticket değeri. Bu bilgi işlem post edilirken sanal pos apisi içerisindeki kart numarası alanına yazılır.
Pan değerinin ilk 6 hanesi kartın BIN numarasını verir.
Örnek olarak aşağıdaki pan değerinde BIN numarası (Kart numarasının ilk 6 hanesi) 424242’dir.

424242:F89DFF8B4AEAFFD671DBC4B25B:4926:

Sessionid İşleme ait session id

Gerekiyorsa bildirilen adrese üye işyerine özel veriler de post edilebilir. Bu durumda bu veriler işlenmeden ReturnURL adresine geri gönderilir.


Process İşlemi
GetPan“ Function’undan geri gelen cevap “string” türde bir ticket değeridir. Kredi Kartı numarası olarak geri gelen bu string değer kullanılır.

Örnek Uygulama
cc5payment mycc5pay = new cc5payment();

mycc5pay.host = “hostname”;
mycc5pay.name = “name”;
mycc5pay.password = “password”;
mycc5pay.clientid = “clientId”;
mycc5pay.orderresult=0;

mycc5pay.taksit = installment;

pan = GetPan(this._clientId, CardNumber, CVV, CardExpireYear, CardExpireMonth, ChargeType, installment);

mycc5pay.cardnumber = pan;

mycc5pay.taksit = “3”;
mycc5pay.subtotal = “1.43”;
mycc5pay.currency = "949"; // For YTL
mycc5pay.chargetype = "Auth";

mycc5pay.bname = “Sender name”;
mycc5pay.baddr1 = “Sender Address”;
mycc5pay.baddr2 = “senderEMail”;

mycc5pay.processorder();

Result = mycc5pay.appr;
Oid = mycc5pay.oid;
Error = mycc5pay.errmsg;
Geri gelen parametreler yorumlanarak işlem gerçekleştirilir.

Hata durumları ve izlenecek yollar
insufficient permission error hatası:
Production ortamında gerçek kredi kartı ile işlem yapılırken kullanıcı bilgileri (clientId, username, password) bilgilerinden biri hatalıdır.
Processorder sonucu 0 olması:
Banka ile bağlantı kurulamadığını gösterir bunun nedeni; host adresinin yanlış girilmiş olması, firewall üzerinden hosta erişimin yapılamaması yada eğer posun Ip tanımlaması zorunluluğu varsa yanlış Ip tanımlamasından kaynaklanıyor olabilir.
Production ortamında yapılan testlerde Invalid account number hatası alınması
İşlem yapılan kartın hsbc kart olması zorunludur diğer banka kartlarıyla işlem yapılamaz.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.radyoarabeskturk.com/
 
Sanal Pos Nedir Nasıl Çalışır. Nasıl Entegre Edilir., Sanal Pos Çözümü Serisi 1
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» RAM (Bellek) Nedir?, Nasıl Çalışır?
»  İşlemci (CPU) Nedir? Nasıl Çalışır?
» Anakart Nedir? Nasıl Çalışır?
»  Ben Nedir? Nasıl Tedavi Edilir? Ben Hakkında Bilgi
» GHOST Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Çalışır, Resimli Anlatım Ve Açıklamalar

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR :: HOSTING :: E-Gold & 2CO & Paypal-
Buraya geçin: