RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR

RADYO ARABESK TÜRK
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Radyo Arabesk TÜRK www.radyoarabeskturk.com

SİTENE HTML KODLAR EKLE




 

 MİDYE dolma

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Blade
ADMİN
ADMİN
avatar


Uyari Seviyesi : uyari yok
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 3630
<b>Rep Puanı</b> Rep Puanı : 1007
<b>Aktiflik Puanı</b> Aktiflik Puanı : 111789
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 23/06/10
<b>Cinsiyet</b> Cinsiyet : Erkek

Kullanıcı Aktifligi
Basari :
MİDYE dolma Imgleft3/3MİDYE dolma Emptybarbleue  (3/3)
Seviye:
MİDYE dolma 241687221/1MİDYE dolma Emptybarbleue  (1/1)
Güçlülük:
MİDYE dolma Imgleft1/1MİDYE dolma Emptybarbleue  (1/1)

MİDYE dolma Empty
MesajKonu: MİDYE dolma   MİDYE dolma EmptyPaz Ekim 10 2010, 12:36


MİDYE dolma Midye20 adet midye (7 cm’lik büyük midye)
1/3 su bardağı zeytinyağı
3 adet küçük boy ya da 1 adet büyük boy kuru soğan (tercihen kahverengi kabuklu olanlarından)
3/4 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/3 su bardağı ince ince doğranmış dereotu,
1 adet kesme şeker
Tuz ve karabiber
1 su bardağı sıcak su (250 ml)
Zeytinyağı
1 adet limon
1.5 adet büyük kuru soğan
Tuz
1 su bardağı sıcak su (250 ml)
Hazırlanışı:
Temizlenmiş midyeleri teker teker yıkayın ve soğuk su dolu bir kabın içinde, iç malzemesi hazır olana kadar bekletin. Dolma yapacağınız tencereye zeytinyağını koyun. Yemeklik doğradığınız kuru soğanları, şekeri ve tuzu ekleyin. Soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun.
Yıkayıp, süzdürdüğünüz pirinci ekleyin ve pirinç “cam gibi” olana kadar kavurma işlemine devam edin.Domates salçasını ve naneyi ekleyin. Kokusu çıkana kadar, 2 dakika daha kavurun.Suyu pirinçlerin üzerine dökün, hafifçe karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Pişmesine yakın, dereotunu ekleyin ve pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin (Dikkat!… Suyunu çabucak çeker). Pişen pirinçleri, soğuması için bir tabağa alın * Midyeleri süzdürün ve hazırladığınız pirinçleri eşit şekilde midyelerin içine doldurun. Kabuklarını sıkıca kapatın 1.5 adet soğanın kabuklarını soyun ve halka hakla doğrayın. Tencerenin dibine dizin.Fırın kağıdını ıslatıp, elinizle buruşturun ve soğanların üzerine serin. Üstüne dip dibe, hazırladığınız midyeleri dizin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Tuz serpin. Halka halka kestiğiniz limon dilimlerini koyun. 1 bardak sıcak suyu dökün. Islattığınız ve buruşturduğunuz bir diğer fırın kağıdını üzerlerine serin ve ağırlık yapması için bir tabak veya dolma taşı kapatın. Tencerenin kapağını kapatın ve su fıkırdayana kadar hızlı ateşte ve daha sonra 30 – 40 dakika yavaş ateşte, pirinçler yumuşayana kadar pişirin.Tencerenin kapağı kapalı bir biçimde dinlendirin. Soğuyunca yanında limonla birlikte servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.radyoarabeskturk.com/
 
MİDYE dolma
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Zeytinyağli Dolma Içi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR :: YEMEK TARİFLERİ :: Deniz Ürünleri-
Buraya geçin: