RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR

RADYO ARABESK TÜRK
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Radyo Arabesk TÜRK www.radyoarabeskturk.com

SİTENE HTML KODLAR EKLE




 

 Soğan Yatağında Çipura

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Blade
ADMİN
ADMİN
avatar


Uyari Seviyesi : uyari yok
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 3630
<b>Rep Puanı</b> Rep Puanı : 1007
<b>Aktiflik Puanı</b> Aktiflik Puanı : 111787
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 23/06/10
<b>Cinsiyet</b> Cinsiyet : Erkek

Kullanıcı Aktifligi
Basari :
Soğan Yatağında Çipura  Imgleft3/3Soğan Yatağında Çipura  Emptybarbleue  (3/3)
Seviye:
Soğan Yatağında Çipura  241687221/1Soğan Yatağında Çipura  Emptybarbleue  (1/1)
Güçlülük:
Soğan Yatağında Çipura  Imgleft1/1Soğan Yatağında Çipura  Emptybarbleue  (1/1)

Soğan Yatağında Çipura  Empty
MesajKonu: Soğan Yatağında Çipura    Soğan Yatağında Çipura  EmptyPaz Ekim 10 2010, 13:26

Malzemeler

  • Kişi sayısınca çipura balığı
  • 2 - 3 adet soğan (4 adet çipura için ideal)
  • 1/2 tatlı kaığı kekik
  • 2 adet limon
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3 - 4 adet defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı

  1. Soğanları piyazlık doğrayın, derin bir kaba koyun. Üzerine zeytinyağını, tuzu, karabiberi, defne yaprağını ve kekiği de ekleyip harmanlayın.
  2. Temizleyip yıkadığınız çipuraların üzerine bıçak yardımıyla 1 - 2 çizik atın. Soğanlı harcın içine balıkları da koyun, harmanlayın. Aceleniz varsa harmanladıktan hemen sonra pişirebilirsiniz ama içinde 1 - 2 saat kadar bekletmenizi tavsiye ederim.
  3. Harçtaki soğanları balığı pişireceğiniz fırın kabına boşaltın ve dibine güzelce ayın. Balıkları da soğanların üzerine dizin.
    Soğan Yatağında Çipura  Sogan_yataginda_cupra2
    Balıkların üzerine dilimlediğiniz limonları da dizin ve fırına verin. 200 - 220 derece balıklar için ideal. Balıklar pişip kızarınca fırından alın.

Bu arada defne yapraklarını da bahçeden ben toplamıştım 2 - 3 ay önce... Annemin tarifi üzerine bahçede defne aramaya başladım. Ama annem küçük bir ağaç deyince çalı gibi birşey canlandı gözümde, bulamadım tabi. Neyse ki balkona çıkan annem tarif etti de bulabildim.
Soğan Yatağında Çipura  Defne2_2
Çok da çalı gibi değişmiş, ince, küçük bir ağaç...
Soğan Yatağında Çipura  Defne3_1
Kopardığım yaprakları evde güzelce yıkayıp kuruladım...
Soğan Yatağında Çipura  Defne4_1
Sonra tabakta kurumaya bıraktım.
Soğan Yatağında Çipura  Defne_1
Kuruduklarında böyle dümdüz değillerdi, biraz kıvrıldılar. Ama önemli olan lezzeti değil mi? Kullanıldıkları her tarife güzel bir lezzet vermeyi başardılar...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.radyoarabeskturk.com/
 
Soğan Yatağında Çipura
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» çipura Fırında
» Soğan Sosu
» MERCIMEK YATAGINDA TAVUK GOGSU , Oktay Ustadan
»  Soğan Köftesi (Çayın Yanında Harika)!!!

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR :: YEMEK TARİFLERİ :: Deniz Ürünleri-
Buraya geçin: