RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR

RADYO ARABESK TÜRK
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Radyo Arabesk TÜRK www.radyoarabeskturk.com

SİTENE HTML KODLAR EKLE




 

 çipura Fırında

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Blade
ADMİN
ADMİN
avatar


Uyari Seviyesi : uyari yok
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 3630
<b>Rep Puanı</b> Rep Puanı : 1007
<b>Aktiflik Puanı</b> Aktiflik Puanı : 111787
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 23/06/10
<b>Cinsiyet</b> Cinsiyet : Erkek

Kullanıcı Aktifligi
Basari :
çipura Fırında Imgleft3/3çipura Fırında Emptybarbleue  (3/3)
Seviye:
çipura Fırında 241687221/1çipura Fırında Emptybarbleue  (1/1)
Güçlülük:
çipura Fırında Imgleft1/1çipura Fırında Emptybarbleue  (1/1)

çipura Fırında Empty
MesajKonu: çipura Fırında   çipura Fırında EmptyPaz Ekim 10 2010, 13:07

Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
1 kiloluk bir çipura balığı (dülger, mercan gibi balıklar da olabilir),
600 gram domates,
5 baş soğan,
1 defne yaprağı,
1 dal biberiye otu,
1 demet maydanoz,
1 tutam kırmızı biber,
2 kaşık sirke,
birkaç dövülmemiş karabiber,
toz karabiber,
tuz ve bol miktarda zeytinyağı.

Yapımı: Balığın içini, dışını, yüzgeçlerini iyice temizleyip kesmeli, içini, dışını bol suda yıkamalı ve suyunu iyice süzmeli. Domatesin kabuklarını soyup bunları dilim dilim doğramalı. Yarım soğanı rendelemeli. Balığın karnına rendelenmiş soğanla birkaç dilim domates ve birkaç tane karabiber ve defne yaprağıyle biberiye dalını doldurmalı.
Kalan soğanı çentilircesine ince doğramalı.
Domates dilimlerinin yarısını kayık biçimindeki bir pyrex tabağın dibine yaymalı. Üstüne tuz, karabiber ve kırmızı biber serpip zeytinyağını gezdirerek dökmeli. Bunun üstüne bir kat doğranmış soğan yaymalı, buna da tuz, kara ve kırmızı biber serpip zeytinyağını gezdirerek dökmeli.
Bunların üstüne balığı tüm olarak oturtmalı. Balığın üstüne önce kalan doğranmış soğanları yaymalı. Tuz, biber serpip biraz zeytinyağı döktükten sonra domates dilimlerini yaymalı. Tekrar zeytinyağını gezdirerek döktükten sonra kabı hafif bir fırına sürmeli ve balık pişinceye kadar orada tutmalı.
Balığı fırından çıkarmadan birkaç dakika önce temizlenmiş ve kıyılırcasına ince doğranmış maydanozu yemeğin üstüne serpmeli, pyrex kayık tabağı tekrar fırına sürmeli.
Birkaç dakika sonra kabı fırından çıkarmalı, sirkeyi gezdirerek dökmeli ve olduğu gibi sofraya götürerek sıcak sıcak servis yapmalı.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.radyoarabeskturk.com/
 
çipura Fırında
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Soğan Yatağında Çipura
»  Fırında Makarna
» Fırında Köfte
»  Fırında Levrek
»  FIRINDA ŞEHRİYELİ KUZU KOL

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR :: YEMEK TARİFLERİ :: Deniz Ürünleri-
Buraya geçin: