RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR

RADYO ARABESK TÜRK
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Radyo Arabesk TÜRK www.radyoarabeskturk.com

SİTENE HTML KODLAR EKLE




 

 HAMSİ BÖREĞİ (Giresun)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Blade
ADMİN
ADMİN
avatar


Uyari Seviyesi : uyari yok
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 3630
<b>Rep Puanı</b> Rep Puanı : 1007
<b>Aktiflik Puanı</b> Aktiflik Puanı : 111782
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 23/06/10
<b>Cinsiyet</b> Cinsiyet : Erkek

Kullanıcı Aktifligi
Basari :
HAMSİ BÖREĞİ (Giresun) Imgleft3/3HAMSİ BÖREĞİ (Giresun) Emptybarbleue  (3/3)
Seviye:
HAMSİ BÖREĞİ (Giresun) 241687221/1HAMSİ BÖREĞİ (Giresun) Emptybarbleue  (1/1)
Güçlülük:
HAMSİ BÖREĞİ (Giresun) Imgleft1/1HAMSİ BÖREĞİ (Giresun) Emptybarbleue  (1/1)

HAMSİ BÖREĞİ (Giresun) Empty
MesajKonu: HAMSİ BÖREĞİ (Giresun)   HAMSİ BÖREĞİ (Giresun) EmptyPaz Ekim 10 2010, 13:29

Malzemeler:
1 kg. hamsi,
2 adet orta boy soğan,
2 su bardağı pirinç,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 demet maydanoz,
bir tutam kuru nane,
bir tutam karabiber,
bir tatlı kaşığı tuz,
bir tatlı kaşığı salça,
yeteri kadar su,
biraz mısır unu.

Yapılışı: Yağ, soğan, salça, kavrulur. Pirinç eklenip pilav yapılır. İyice dinlendiktin sonra tuz, karabiber, nane katılıp ocaktan alınır. Hamsiler iyice yıkanır mısır ununa bulandıktan sonra kılçıkları çıkarılır. Yaklaşık 26 santimetre çapındaki düz kapaklı çevirme tavasına bir çorba kaşığı sıvı yağ koyduktan sonra hamsiler sırtları dışa gelecek ve boşluk kalmayacak şekilde tavanın iç ve yan yüzlerine dizilir. İç pilav tavaya yayılır. Hamsilerin dışarı taşmış uçları üste kapatılır. Ocakta hamsilerin alt yüzeyi piştikten sonra tavanın kapağına ters yüzü çevrilir ve tavaya sıvı yağ ekleyerek diğer yüzleri de pişirilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.radyoarabeskturk.com/
 
HAMSİ BÖREĞİ (Giresun)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
»  Kaplanmış Hamsi Tava
» Ançüez Salçalı Hamsi Tavası
» Limonlu Çiğ Hamsi
»  Kağıtta Hamsi (Samsun)
» Fırında Sebzeli Hamsi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR :: YEMEK TARİFLERİ :: Deniz Ürünleri-
Buraya geçin: