KALAMAR DOLMASI ( 8 PAX)
MALZEMELER
1 kg Kalamar (11-12 cm boyunda)
½ Su Bardağı Sıvı Yağ
200 gr. Pirinç(1 su bardağı)
1 Adet Kuru Soğan
1 Demet Taze Soğan
Yeteri Kadar Yenibahar, Kırmızı Pul biber ,Karabiber
2 Yemek Kaşığı Kuş Üzümü
Yeteri Kadar Tuz
Terbiye için:
1 Tatlı Kaşığı Karbonat
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
½ Limon Suyu
HAZIRLANIŞI
§ Kalamarları balıkçınıza ayıklatın. İyice yıkadıktan sonra karbonat ,şeker ve limon suyu ile ovun. En az 30 dakika dinlendirin. Bacak kısımlarını ayırıp dolmanın içine katmak üzere kıyın.
§ Bir tencereye ½ su bardağı sıvı yağ koyun .Kuru soğanı kıyın ve yağda kavurun. Pirinci yıkayın ,süzün ve soğanları ekleyerek kavurun. İçine bir bardak su koyun. Taze soğan ,doğranmış kalamar bacakları, kuş üzümü, tuz ve tüm baharatları ilave edin.
Kalamarı yıkayın .Koni biçimindeki gövdelere hazırladığınız içi doldurun. Tek sıra halinde tencereye dizin.1,5 su bardağı su ilave edin. orta ısıda 20-25 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın.