RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR

RADYO ARABESK TÜRK
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Radyo Arabesk TÜRK www.radyoarabeskturk.com

SİTENE HTML KODLAR EKLE




 

 Kalamar Dolması!!!

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Blade
ADMİN
ADMİN
avatar


Uyari Seviyesi : uyari yok
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 3630
<b>Rep Puanı</b> Rep Puanı : 1007
<b>Aktiflik Puanı</b> Aktiflik Puanı : 111787
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 23/06/10
<b>Cinsiyet</b> Cinsiyet : Erkek

Kullanıcı Aktifligi
Basari :
Kalamar Dolması!!! Imgleft3/3Kalamar Dolması!!! Emptybarbleue  (3/3)
Seviye:
Kalamar Dolması!!! 241687221/1Kalamar Dolması!!! Emptybarbleue  (1/1)
Güçlülük:
Kalamar Dolması!!! Imgleft1/1Kalamar Dolması!!! Emptybarbleue  (1/1)

Kalamar Dolması!!! Empty
MesajKonu: Kalamar Dolması!!!   Kalamar Dolması!!! EmptyCuma Ekim 22 2010, 10:01

KALAMAR DOLMASI ( 8 PAX)

MALZEMELER

1 kg Kalamar (11-12 cm boyunda)
½ Su Bardağı Sıvı Yağ
200 gr. Pirinç(1 su bardağı)
1 Adet Kuru Soğan
1 Demet Taze Soğan
Yeteri Kadar Yenibahar, Kırmızı Pul biber ,Karabiber
2 Yemek Kaşığı Kuş Üzümü
Yeteri Kadar Tuz

Terbiye için:

1 Tatlı Kaşığı Karbonat
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
½ Limon Suyu

HAZIRLANIŞI

§ Kalamarları balıkçınıza ayıklatın. İyice yıkadıktan sonra karbonat ,şeker ve limon suyu ile ovun. En az 30 dakika dinlendirin. Bacak kısımlarını ayırıp dolmanın içine katmak üzere kıyın.
§ Bir tencereye ½ su bardağı sıvı yağ koyun .Kuru soğanı kıyın ve yağda kavurun. Pirinci yıkayın ,süzün ve soğanları ekleyerek kavurun. İçine bir bardak su koyun. Taze soğan ,doğranmış kalamar bacakları, kuş üzümü, tuz ve tüm baharatları ilave edin.
Kalamarı yıkayın .Koni biçimindeki gövdelere hazırladığınız içi doldurun. Tek sıra halinde tencereye dizin.1,5 su bardağı su ilave edin. orta ısıda 20-25 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.radyoarabeskturk.com/
 
Kalamar Dolması!!!
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kalamar
» Kuru Patlıcan Dolması
»  Arap mutfağı-Kibbeh - İşkembe Dolması Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR :: YEMEK TARİFLERİ :: Zeytinyağlılar-
Buraya geçin: