Blade
Uyari Seviyesi : Mesaj Sayısı : 3630 Rep Puanı : 1007 Aktiflik Puanı : 111787 Kayıt Tarihi : 23/06/10 Cinsiyet :
Kullanıcı Aktifligi Basari : (3/3) Seviye: (1/1) Güçlülük: (1/1)
| Konu: Arap mutfağı-Kibbeh - İşkembe Dolması Tarifi Cuma Ekim 22 2010, 10:34 | |
| Malzemeler
- Kuzu işkembesi 3 kg (5 parça)
- Tarçın ve Kişniş
- Kuşbaşı dolmalık et (1.5 kg),
- Tuz (1 çorba kaşığı)
- Bulgur (1.5 kg)
- Pirinç (100 gr)
- Soğan (2 baş)
- Karabiber (1 tatlı kaşığı)
- Kırmızı biber
- Nane
Yapılışı İşkembeler kaynar suda iyice yıkanır. Bir el büyüklüğünde parçalara ayrılır ve ağzı açık kalacak şekilde iğne iplikle dikilir. Satır satır yapılan kuşbaşı et önceden ıslatılan bulgur ve pirinçle karıştırılır. Soğanlar küçük küçük kesilerek ilave edilir. Ardından baharatlarla harman edilerek karıştırılır. Hazırlanan iç, işkembelerin içine doldurulup ağızları dikilir. Bir miktar su ile düdüklü tencerede 45 dakikada kaynatılıp servise hazır hale getirilir. Geriye afiyetle yemek kalır.
| |
|