RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR

RADYO ARABESK TÜRK
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Radyo Arabesk TÜRK www.radyoarabeskturk.com

SİTENE HTML KODLAR EKLE




 

  zeytinyagli Kabak İmambayıldı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Blade
ADMİN
ADMİN
avatar


Uyari Seviyesi : uyari yok
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 3630
<b>Rep Puanı</b> Rep Puanı : 1007
<b>Aktiflik Puanı</b> Aktiflik Puanı : 111787
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 23/06/10
<b>Cinsiyet</b> Cinsiyet : Erkek

Kullanıcı Aktifligi
Basari :
 zeytinyagli Kabak İmambayıldı Imgleft3/3 zeytinyagli Kabak İmambayıldı Emptybarbleue  (3/3)
Seviye:
 zeytinyagli Kabak İmambayıldı 241687221/1 zeytinyagli Kabak İmambayıldı Emptybarbleue  (1/1)
Güçlülük:
 zeytinyagli Kabak İmambayıldı Imgleft1/1 zeytinyagli Kabak İmambayıldı Emptybarbleue  (1/1)

 zeytinyagli Kabak İmambayıldı Empty
MesajKonu: zeytinyagli Kabak İmambayıldı    zeytinyagli Kabak İmambayıldı EmptyCuma Ekim 22 2010, 10:03

Kullanılacak malzeme: 1 kg eşit büyüklükte kabak, 3 kahve fincanı zeytinyağı, 4 baş orta büyüklükte soğan, 3 iri domates, 1 demet maydanoz, 2,5 bardak su, 6 diş sarmısak, yeteri kadar tuz, arzuya göre 1 çay kaşığı tozşeker.

Yapılışı: Bir tencereye ince ince doğranmış soğanlar ve 1 fincan zeytinyağı konur ve tencere ateşe oturtulur. Soğanlar, rengi pembele-şinceye kadar karıştırılarak kavrulur. Üzerine kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkarılıp küçük parçalara doğranmış domates ve ince ince kıyılmış maydanozun dörtte üçü atılır. Sarmısaklar da ince ince doğranıp eklendikten sonra tuzu serpilir ve tencerenin kapağı örtülerek bu karışım 2 dakika pişirilir. Sonra tencere ateşten indirilir. Diğer tarafta kabaklar, uçlarını birbirlerinden ayırmadan, uzunlamasına kesilerek dörde yarılır. Kesilen her kabak, içinde bol su bulunan bir kaba atılır ve orada tutulur. Sonra suyu süzülür ve yayvan bir tencereye veya küçük bir tepsiye yanyana dizilir. Kaba, bir bardak su ve 1 fincan zeytinyağı dökülür. Tencereyi ara ara sallayarak kabaklar yumuşak bir duruma gelinceye kadar yani yaklaşık 20 dakika kuvvetli ateşte pişirilir. Kabaklar yumuşayınca tencere ateşten indirilir, yarık yerlerinden içlerine soğanlı, domatesli harç doldurulur ve kabaklar yeniden düzenli bir biçimde tencereye yerleştirilir. Üzerine bir fincan zeytinyağı ve 1,5 bardak su, gezdirilerek dökülür. Arzuya göre bir çay kaşığı kadar tozşeker de serpilebilir. Tencerenin kapağı örtülür ve yemek orta ateşte 1-1,5 saat kadar pişirilir. Tencere ateşten indirildikten sonra kabaklar olduğu gibi soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servis tabağına alınır, kalan dörtte bir demet kıyılmış maydanoz kabakların üstüne serpildikten sonra yemek soğuk olarak servis yapılır.


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.radyoarabeskturk.com/
 
zeytinyagli Kabak İmambayıldı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Zeytinyağli Dolma Içi
»  Zeytinyağlı Kapuska
»  Zeytinyağli Börülce
» Zeytinyağlı Bezelye
» Zeytinyağli Karnibahar

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR :: YEMEK TARİFLERİ :: Zeytinyağlılar-
Buraya geçin: