RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR

RADYO ARABESK TÜRK
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Radyo Arabesk TÜRK www.radyoarabeskturk.com

SİTENE HTML KODLAR EKLE




 

  Suda Pişen Yumurta Yemekleri

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Blade
ADMİN
ADMİN
avatar


Uyari Seviyesi : uyari yok
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 3630
<b>Rep Puanı</b> Rep Puanı : 1007
<b>Aktiflik Puanı</b> Aktiflik Puanı : 111787
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 23/06/10
<b>Cinsiyet</b> Cinsiyet : Erkek

Kullanıcı Aktifligi
Basari :
 Suda Pişen Yumurta Yemekleri Imgleft3/3 Suda Pişen Yumurta Yemekleri Emptybarbleue  (3/3)
Seviye:
 Suda Pişen Yumurta Yemekleri 241687221/1 Suda Pişen Yumurta Yemekleri Emptybarbleue  (1/1)
Güçlülük:
 Suda Pişen Yumurta Yemekleri Imgleft1/1 Suda Pişen Yumurta Yemekleri Emptybarbleue  (1/1)

 Suda Pişen Yumurta Yemekleri Empty
MesajKonu: Suda Pişen Yumurta Yemekleri    Suda Pişen Yumurta Yemekleri EmptyCuma Ekim 22 2010, 10:08

a) Rafadan: Pişirme kabına, yumurtaların üstünûühecek kadar su koyup kaynatın ve bir fiske tuz atın. Su iyice kaynayınca, ateşi hafifletin ve buzdolabından daha önce çıkarttığınız kabuğu temizlenmiş yumurtaları bir kaşık yardımıyla kaynar suya koyun. 2 dakika bekletip dikkatle sudan alın; yumurtalığa yerleştirerek servis yapın.
b) Yumuşak: Suda pişirdiğiniz yumurtanın daha kıvamlı olmasını istiyorsanız, "rafadan" yöntemini aynen uygularken, kaynar suda bekletme süresini 4-5 dakika olarak düşünün. Böylece, hem sarısı, hem de akı tam katılaşmayacak, ancak kabuk kırıldığında dağılmayacaktır. Yumurta akının iyice katılaşmasını istiyorsanız, bir dakika daha bekletin. Yumuşak yumurtayı kabuğundan kolayca çıkartmak için, soğuk su altında bir dakika kadar tutun.
c) Katı: Yumurtanın katı pişmesi için kaynar suda 8-10 dakika bekletmeniz yeterlidir. Her üç süre de,'suyun kaynamaya başr lamasından itibaren hesaplanmalıdır.
d) Kabuksuz: Alüminyum olmayan bir kaba su koyun. Kaynamaya bırakın ve suya her litre için, yarım çay bardağı sirke ve bir çay kaşığı tuz ilave edin. Su kaynayınca, -yumurtaları bkbjrjne değmeyecek şekilde kırın. 3-4 dakjka, yumurta akları katılaşıncaya kadar pişirip, süzgeçle1 başka bir kaptaki soğuk suyun içine alın. "poşe yumurta" hazırlarken şu hususlara dikkat etmelisiniz; su fokurdamadan ağır ağır kay-namalıdır. Kaynamayan, ya da çok az kaynayan suya kırılan yumurtaların şekli bozulabilir. Yumurtaları yüksekten kırmamalı ve düşürmemelisiniz. Pişirdikten sonra, soğuk, ya da sıcak suya daldırma, pişirme suyundaki sirkenin kokusunun giderilmesi için gereklidir.


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.radyoarabeskturk.com/
 
Suda Pişen Yumurta Yemekleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Yağda yumurta yapımı
» Kayısı Yumurta Pişirme
»  Katı Pişmiş Yumurta
» Sütlü Yumurta
» Sahanda Peynirli Yumurta

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR :: YEMEK TARİFLERİ :: Yumurta yemekleri-
Buraya geçin: