RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR

RADYO ARABESK TÜRK
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Radyo Arabesk TÜRK www.radyoarabeskturk.com

SİTENE HTML KODLAR EKLE




 

 ARNAVUT BÖREGİ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
gecenin_gözyaslari_
MODERATÖR
MODERATÖR
gecenin_gözyaslari_


Uyari Seviyesi : uyari yok
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 324
<b>Rep Puanı</b> Rep Puanı : 4
<b>Aktiflik Puanı</b> Aktiflik Puanı : 5867
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 09/08/10
<b>Cinsiyet</b> Cinsiyet : Erkek

Kullanıcı Aktifligi
Basari :
ARNAVUT BÖREGİ Imgleft1/1ARNAVUT BÖREGİ Emptybarbleue  (1/1)
Seviye:
ARNAVUT BÖREGİ 241687221/1ARNAVUT BÖREGİ Emptybarbleue  (1/1)
Güçlülük:
ARNAVUT BÖREGİ Imgleft1/1ARNAVUT BÖREGİ Emptybarbleue  (1/1)

ARNAVUT BÖREGİ Empty
MesajKonu: ARNAVUT BÖREGİ   ARNAVUT BÖREGİ EmptyPerş. Eyl. 23 2010, 20:16

Arnavut Böreği:


Hamur malzemeleri:

  • 1kg un
  • tuz
  • su (arzuya göre süt+su karışımı)
Peynirli iç harcı:

  • 350gr peynir, ezilmiş
  • 1 yumurta
  • yarım su bardağı yoğurt
  • arzuya göre doğranmış maydanoz
Hazırlanması:

  1. 1kg unun dibinden 2 parmak ayırın. Ayırdığınız una göz kararı nişasta ekleyip bir kenara alın. Kalan un, tuz ve su ile çok yumuşak olmayan bir hamur yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru yarım saat dinlendirin.
  2. Hamuru rulo yapıp ikiye bölün. Böldüğünüz yarımları on beşer bezeye ayırın. İlk 15'li bezeyi merdane ve un+nişasta karışımı yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarını tek tek yağlayıp üst üste koyun. (en üste yağ sürülmeyecek) Bu grubu daha büyük bir tabağa alıp buzdolabına kaldırın. Diğer 15 bezeye de aynı işlemleri uygulayın. İlk kaldırdığınız grubu buzdolabından çıkartın. Merdane ile tek yufka haline gelecek ve tepsinizden daha büyük olacak şekilde açın.
  3. Tepsinizi yağlayın. Yufkayı dışa sarkacak şekilde tepsinin içinde hafif büzerek serin. (büzmezseniz ince kalabilir) İç malzemeyi karıştırıp yufkanın üzerine yayın.
  4. Buzdolabındaki diğer yufka grubunu da yine tepsiden büyük olacak şekilde açın. Karşılıklı kenarlarını katlayıp bohça yaparak tepsiye alın. Tepsinizin içinde bohçayı açıp yine büzerek tepsiye serin. Alttaki yufkanın kenarlarını üste kapatın. Böreği kesin. Bardakta kalan yarıdan biraz az sıvıyağı üzerine gezdirip elinizle yayın. 190C fırında pişirin.


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
ARNAVUT BÖREGİ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Şarmula Soslu Arnavut Ciğeri tarifi
» talaş böreği
» HAMSİ BÖREĞİ (Giresun)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR :: YEMEK TARİFLERİ :: Hamur İşleri-
Buraya geçin: