RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR

RADYO ARABESK TÜRK
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Radyo Arabesk TÜRK www.radyoarabeskturk.com

SİTENE HTML KODLAR EKLE




 

 talaş böreği

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
gecenin_gözyaslari_
MODERATÖR
MODERATÖR
gecenin_gözyaslari_


Uyari Seviyesi : uyari yok
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 324
<b>Rep Puanı</b> Rep Puanı : 4
<b>Aktiflik Puanı</b> Aktiflik Puanı : 5862
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 09/08/10
<b>Cinsiyet</b> Cinsiyet : Erkek

Kullanıcı Aktifligi
Basari :
talaş böreği Imgleft1/1talaş böreği Emptybarbleue  (1/1)
Seviye:
talaş böreği 241687221/1talaş böreği Emptybarbleue  (1/1)
Güçlülük:
talaş böreği Imgleft1/1talaş böreği Emptybarbleue  (1/1)

talaş böreği Empty
MesajKonu: talaş böreği   talaş böreği EmptyPerş. Eyl. 23 2010, 20:22

MALZEMELER

Yarım kilo un
1/4 Limon suyu
400 gr margarin
Harcı için :
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım kilo kuzu eti
1 Adet soğan
1 Adet küçük patates
1 Adet küçük havuç
1 Su bardağı konserve bezelye
Birkaç dal maydanoz
Tuz, karabiber
Üzerine sürmek için :
1 adet yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI

Un, tuz ve limon suyunu karıştırın.
İçine azar azar su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
10 dakika dinlendirin.
İçini açıp, margarini yerleştirin.
Mardane ile açabileceğiniz kadar açın ve tekrar katlayın.
Bu işlemi yarım saat ara ile 3 defa tekrarlayın.
Harcı için küçük küpler halinde doğradığınız eti, sıvıyağla birlikte bir tencereye koyun.
Arasıra karıştırarak kavurun.
İçine yemeklik doğranmış soğanı ilave edin.
Tavla zarı iriliğinde doğranmış havuç ve patatesi ilave edin.
5 dakika daha sote ettikten sonra bezelye ve kıyılmış maydanozu ekleyin.
Hamuru parçalara ayırıp, 2 milim kalınlığında açın.
Her kenarı 5 santim olan karelere kesin.
İçine yeterince harç koyun.
Katlayıp, ters çevirerek tepsiye yerleştirin.
Tüm hamurları bu şekilde hazırlayın ve tepsiye dizin.
Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
Dilerseniz üzerine susam serpin.
180 dereceli fırında yarın saat pişirin.


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
talaş böreği
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» ARNAVUT BÖREGİ
» HAMSİ BÖREĞİ (Giresun)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR :: YEMEK TARİFLERİ :: Hamur İşleri-
Buraya geçin: