RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR

RADYO ARABESK TÜRK
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Radyo Arabesk TÜRK www.radyoarabeskturk.com

SİTENE HTML KODLAR EKLE




 

  Tarçınlı Portakal Reçeli

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Blade
ADMİN
ADMİN
avatar


Uyari Seviyesi : uyari yok
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 3630
<b>Rep Puanı</b> Rep Puanı : 1007
<b>Aktiflik Puanı</b> Aktiflik Puanı : 111782
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 23/06/10
<b>Cinsiyet</b> Cinsiyet : Erkek

Kullanıcı Aktifligi
Basari :
 Tarçınlı Portakal Reçeli Imgleft3/3 Tarçınlı Portakal Reçeli Emptybarbleue  (3/3)
Seviye:
 Tarçınlı Portakal Reçeli 241687221/1 Tarçınlı Portakal Reçeli Emptybarbleue  (1/1)
Güçlülük:
 Tarçınlı Portakal Reçeli Imgleft1/1 Tarçınlı Portakal Reçeli Emptybarbleue  (1/1)

 Tarçınlı Portakal Reçeli Empty
MesajKonu: Tarçınlı Portakal Reçeli    Tarçınlı Portakal Reçeli EmptyCuma Ekim 22 2010, 09:05

12 adet orta boy portakal
2 adet limon
2 kg. toz şeker
2 litre su
1 adet tarçın kabuğu
Yeterince tuz,
Hindistancevizi rendesi

YAPILIŞI:
Portakalları iyice yıkayıp, kabuklarını bir fırçayla temizleyiniz. On tanesini keskin bir bıçakla enlemesine mümkün olduğu kadar ince dilimler halinde kesiniz. İki tanesinin de sıkılarak suyunu çıkarınız. Limonları da sıkıp suyunu çıkardıktan sonra, portakal dilimlerini, portakal ve limon suyuyla birlikte bir tencereyekoyunuz. İçine bir adet tarçın kabuğunu atınız. Hindistan cevizi rendesini serpiniz. İki litre su ilave edip 24 saat dinlendiriniz. 24 saatin sonunda tarçın kabuğunu alıp, iki kilo toz şekerini üstüne dökünüz. Tencereyi ateşin üzerine koyarak yavaş yavaş kaynatmaya başlayınız. Arada bir karıştırarak kaynama derecesine gelince ateşi kısınız ve bir buçuk saat hafif ateşte kaynatınız. Reçel istediğiniz kıvama gelince tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakınız. Henüz ılıkken temiz kavanozlara boşaltıp serin bir yerde muhafaza ediniz.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.radyoarabeskturk.com/
 
Tarçınlı Portakal Reçeli
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
»  Portakal Kabuğu Reçeli
» Portakal Marmelatı
» Portakal Kompostosu
»  Kızılcık Reçeli
» Kiraz Reçeli

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR :: YEMEK TARİFLERİ :: Reçeller-Marmelatlar-
Buraya geçin: