RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR

RADYO ARABESK TÜRK
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Radyo Arabesk TÜRK www.radyoarabeskturk.com

SİTENE HTML KODLAR EKLE




 

  resimli yemek tarifleri - tatlılar

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Blade
ADMİN
ADMİN
avatar


Uyari Seviyesi : uyari yok
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 3630
<b>Rep Puanı</b> Rep Puanı : 1007
<b>Aktiflik Puanı</b> Aktiflik Puanı : 111787
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 23/06/10
<b>Cinsiyet</b> Cinsiyet : Erkek

Kullanıcı Aktifligi
Basari :
 resimli yemek tarifleri - tatlılar Imgleft3/3 resimli yemek tarifleri - tatlılar Emptybarbleue  (3/3)
Seviye:
 resimli yemek tarifleri - tatlılar 241687221/1 resimli yemek tarifleri - tatlılar Emptybarbleue  (1/1)
Güçlülük:
 resimli yemek tarifleri - tatlılar Imgleft1/1 resimli yemek tarifleri - tatlılar Emptybarbleue  (1/1)

 resimli yemek tarifleri - tatlılar Empty
MesajKonu: resimli yemek tarifleri - tatlılar    resimli yemek tarifleri - tatlılar EmptyCuma Ekim 22 2010, 09:16

tariflerin hepsi alıntıdır...


Baklava

Malzemeler : • Un (ekstra baklavalık) 1000 g
• Yumurta 150 g
• Tuz 10-15 g
• Biskin Baklava Özel 900 g
• Çekilmiş fıstık 400 g

Kaymak İçin


• Süt 1 litre
• İrmik 100 g Şurup İçin
• Şeker 2000 g
• Limon 1/2 adet
• Su 1.5 litre

Not: Cevizli Baklava, fıstık yerine ceviz kullanılarak yapılır. Kuru baklava hazırlanırken içine kaymak konulmaz. Şurubu verildikten sonra serin bir ortamda kurutulup içindeki şekerin kristalleşmesi ile elde edilir. Kuru baklava uzun süre muhafaza edilebilir.


Hazırlanışı :Kaymak

Kaynamış sütün içine irmik konularak karıştırılır. Beş dakika kaynadıktan sonra ocaktan indirilip soğumaya bırakılır.

Şurup

Bir tencere içine şeker ve su konulur. Kaynama ısısına geldiği zaman içersine 10 damla limon damlatılır. Kaynadığı süre zarfında tencere kenarı şekerleme yapmasın diye bir fırçayla silinir. 10 dakika kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır.

Baklavanın Tamamlanması

Un, yumurtalar ve tuz az miktarda su ile karıştırılarak sert bir hamur elde edilinceye kadar yoğrulur. Hamur, avuç içi büyüklüğünde yumaklar haline getirilir.

Hazırlanan yumaklar nişasta ve merdane yardımıyla mümkün olduğu kadar ince açılır. Açılan hamurlar eritilmiş Biskin Baklava Özel ile yağlanmış tepsiye serilir. Her katın arası yağlanmak suretiyle beş kat tamamlanır.

Beş kat olan yağlanmış hamurun üzerine hazırlamış olduğumuz kaymak serilir. Kaymağın üzerine bolca, çekilmiş Antep fıstığı serpilir.

Tekrar açtığımız hamurlardan her katı yağlamak şartıyla beş kat daha konulur. Hamurların açılma işlemi tamamlandıktan sonra tepsiden taşan hamurlar kesilir.

Baklava istenilen şekilde dilimlenip, eritilmiş Biskin Baklavalık yağ ilave edilir. 5-10 dakika dinlendirilip 220-230°C’lik fırında 35-40 dakika pişirilir.

Pişirdiğiniz baklavada tepsi içinde fazla yağ kalmışsa yağı süzünüz ve kaynattığınız şurubu dökünüz. Üzerine çekilmiş fıstık serpiniz
 resimli yemek tarifleri - tatlılar Baklava-1194

Zorluk: ZorSüre: 90-100 dk.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.radyoarabeskturk.com/
 
resimli yemek tarifleri - tatlılar
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Tatli-pasta Ve Pudİg Tarİflerİ...
» Tatlı Tarifleri
» [Resimli] % 100 Çalışan Metin2 SkillHack [Resimli]
» Salata Çeşitleri ve Tarifleri
» yemek

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR :: YEMEK TARİFLERİ :: Sütlü ve Normal Tatlılar-
Buraya geçin: