RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR

RADYO ARABESK TÜRK
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Radyo Arabesk TÜRK www.radyoarabeskturk.com

SİTENE HTML KODLAR EKLE




 

 Tatli-pasta Ve Pudİg Tarİflerİ...

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Blade
ADMİN
ADMİN
avatar


Uyari Seviyesi : uyari yok
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 3630
<b>Rep Puanı</b> Rep Puanı : 1007
<b>Aktiflik Puanı</b> Aktiflik Puanı : 111782
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 23/06/10
<b>Cinsiyet</b> Cinsiyet : Erkek

Kullanıcı Aktifligi
Basari :
Tatli-pasta Ve Pudİg Tarİflerİ... Imgleft3/3Tatli-pasta Ve Pudİg Tarİflerİ... Emptybarbleue  (3/3)
Seviye:
Tatli-pasta Ve Pudİg Tarİflerİ... 241687221/1Tatli-pasta Ve Pudİg Tarİflerİ... Emptybarbleue  (1/1)
Güçlülük:
Tatli-pasta Ve Pudİg Tarİflerİ... Imgleft1/1Tatli-pasta Ve Pudİg Tarİflerİ... Emptybarbleue  (1/1)

Tatli-pasta Ve Pudİg Tarİflerİ... Empty
MesajKonu: Tatli-pasta Ve Pudİg Tarİflerİ...   Tatli-pasta Ve Pudİg Tarİflerİ... EmptyCuma Ekim 22 2010, 09:27

Tatli-pasta Ve Pudİg Tarİflerİ... Oktayusta_kahvel_cevzl

KAHVELİ CEVİZLİ:
125 gr tereyağı
100 gr bitter çikolata
2 çorba k. granül kahve
1 çay b. tozşeker
2 yumurta
1 p. vanilya
1 tatlı k.kabartma tozu
8 adet kuru kayısı
1 su b. un
1 su b. ceviz veya fındık
tepsiye sermek için:
1 yağlı kağıt
üzeri için:
80 gr beyaz çikolata


HAZIRLANIŞI:
Tereyağını ve çikolatayı benbari usulde eritin.Karıştırma kabına yumurtaları kırın üzerine

şekeri ekleyip çırpma teliyle çırpın.Cevizi parçalayıcıdan geçirip karıştırma kabına ilave edin.
Kuru kayısı küp şeklinde kesin ve karıştırma kabına ekleyin.Kabartma tozunu unu vanilyayı ve

en son olarak eritilmiş çikolatayıda karıştırma kabına ekleyin.
Dikdörtgen fırın kabına(biz borcam kullandık,fırın kabıda kullanabilirsiniz)yağlı kağıt ve

üzerine hazırladığınız karışımı döküp önceden ısıtılmış170 derecelik fırında pişirin.
Pişen kekinizi soğumaya bırakın ve üzerine benbari usulü erittiğiniz beyaz çikolatadan

değişik şekiller yaparak servis edin

Tatli-pasta Ve Pudİg Tarİflerİ... Oktayusta_leyd-tatl.
LADY TATLISI:

2 çorba k. ceviz
3 yumurta
1 p.vanilya
1 p.kabartma tozu
1 su b.toz şeker

alabildiği kadar un
reçel
1 su b. süt
1poşet krem şanti


HAZIRLANIŞI
Önce şeker ve yumurtayı çırpılır. vanilyayı ilave edin, daha sonra cevizi ekleyin. Daha sonra unla birlikta kabartma tozunu ekleyip çırpın .

Un kıvamını şöyle ayarlayabilirsiniz. Kek kıvamından daha akıcı olacak. Yani sulu kek kıvamı diyebiliriz. Pişince içi yumuşacık oluyor böylece. Ve kek gibi sert olmuyor.Hazırladığınız hamuru yağladığınız fırın tepsisine döküp 25-30 dakika kadar 170 derecede pişirilir. Fırından çıkartır çıkartmaz reçeli sıcak sıcak üstüne sürün.(Biz daha önceden hazırladığımız portakal marmeladını kullandık.)Bir paket krem şantiyi çırpın.. Marmelat sürdüğünüz kek iyice soğuduktan sonra kremayı üzerine istediğiniz şekilde sıkın. Toz yeşil fıstıkla süsleyin.
ŞEKLİNE GELİNCE:
Biz kalp şeklinde minik kalıplara hamurumuzu paylaştırdık. İsterseniz siz 1 kalıba bütün hamuru boşaltabilirsiniz. Veya küçük slikon değişik şekildeki kek kalıplarında da bu tatlıyı yapabilirsiniz. Tek bir kalıpta yapıp bardakla kesebilirsiniz. Hayal gücünüze bağlı herşey. Kolay gelsin.

YEŞİL ELMA TATLISI

3 su b.süt
20 adet petibör bisküvi
3 elma
3 çorba k.toz şeker
2 çay k.tarçın
1 çorba k.nişasta
1 çorba k.un
1 su b.toz şeker
1 kase ceviz
üzeri için:
1 çay k.nescafe


HAZIRLANIŞI:
Muhallebiniz için ilk önce tencereye 3 su bardağı soğuk sütü eklyin üzerine 1 su bardağı toz

şeker,1çorba kaşığı mısır nişastası ve 1 çorba kaşığı unu ilave edin çırpma teliyle devamlı
karıştırarak muhalebinizin pişirin.
Yeşil elmaları küp küp kesin ve tavaya aktarın üzerine toz şekeri,tarçını ve iri kırılmış cevizi

eklyip yarı kıvamda pişirin.
Borcama petibör bisküvinizi dizin üzerine elmalı harcı onun üzerine muhallebiyi ekleyip bu

işlemi büsküviler bitene kadar tekrarlayın.Üzerine nescafe serpin ve tatlınız soğumaya
bırakın.

ÇATAL TATLISI:

3 yumurta
3 çorba k. yoğurt
2 çorba k. su
yarım p. kabartma tozu
1 fiske tuz
alabildiği kadar un

şerbeti için:
2 su b. tozşeker
1,5 su b. su
limon suyu
üzeri için:
fındık veya ceviz içi


HAZIRLANIŞI:
Bir kasenin içine yumurtaları kırın. Üzerine yoğurdu,suyu,kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Hepsini çırpın. Daha sonra üzerine un ekleyerek çok sert olmayan bir hamur yapın. Hamurunuzu merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın. Daha sonra iki parmak enliliğinde şeritlere kesin. Şeridin ucunu çatala geçirin. Diğer ucunu elinizle tutun. Çatalın ucunu kızgın yağda çevirerek döndürün. Pişen kısımlar içte kalsın. Böylece hamuru gül gibi dolayın. alt üst çevirerek kızartın. Soğuk şerbete atın. Şerbette iki üç dakika kaldıktan sonra servis tabağına alıp üzerine dövülmüş fındık serperek ılık ılık servis yapın.

Tatli-pasta Ve Pudİg Tarİflerİ... 42f0e02cc7ae8

Ağlayan kek

Malzemeler

4 yumurta
3 fincan şeker
3 fincan un
2 ç.k. süt
2 ç.k. kakao
kab.tozu
1 poşet krem şanti
sosu;
1 su bardağı süt,1 çorba kaşığı un,2 ç.k. kakao,1 çay bardağışeker
25 gr margarin(ben koymuyorum)


Yapılışı

yumurta ve şekeri iyice çırpın.önce sütü ve ardından karıştırdığınız
un,kab.tozu ve kakaoyu eleyerek koyun.yağlanmış kalıba döküp
ısınmış fırında pişirin.fırından alır almaz üzerine 2 su bardağı soğuk sütü gezdirin.
krem şantiyi 1 bardak sütle hazırlayıp üzerine sürün.sosu ocakta pişirin.keki kare dilimleyin.
dilimleri daha geniş bir tepsiye alarak aralarının açılmasını sağlayın.

üzerlerine sos dökerek servis yapın..
Afiyet Olsun..

Ayvalı Kurabiye

Malzemeler

1 Su Bardağı Margarin
1 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 Çay Kaşığı Tuz
İstenirse Bir Avuç Tozşeker
Aldığı Kadar Un
Pudra Şekeri
Tarçın
İç Malzemesi:
2-3 Adet Ayva
1 Su Bardağı Şeker
1 Avuç Ceviz
1 Çay Kaşığı Tarçın

Yapılışı

Ayvalar rendelenip bir tencereye alınır.Üzerine şeker konup kendi suyu ile pişirilir.Üzerine elde kırılan ceviz parçacıkları ve tarçın ilave edip harmanlanır.Soğumaya bırakılır.
Margarin eritilir.Çukur bir yoğurma kabına alınır.Üzerine sıvıyağ ve yoğurt ilave edilerek üçü güzelce karıştırılır.Un,kabartma tozu,vanilya,tuz ve arzu edilirse tozşeker ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparılır.20 cm civarında daire şeklinde açılır.Bıçakla artı şeklinde kesilip 4'e bölünür.Geniş kenarlarına ayvalı içten konup rulo yapılır.İki kenardaki sivri uçlar da kıvrılarak yarımay şekli verilir.Yağlanmış tepsiye dizilir.180-200 derece ısıtılmış fırında rengi değiştirmeden pişirilir.Üzerlerine pudraşekeri ve tarçın serpilir.Servis tabağına alınır.
Afiyet Olsun...



Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.radyoarabeskturk.com/
 
Tatli-pasta Ve Pudİg Tarİflerİ...
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Tatlı Tarifleri
» Salata Çeşitleri ve Tarifleri
»  resimli yemek tarifleri - tatlılar
» Sosyete Mantısı Tarif, Lezzetli Yemek Tarifleri
» pasta ekolojik

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR :: YEMEK TARİFLERİ :: Sütlü ve Normal Tatlılar-
Buraya geçin: