RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR

RADYO ARABESK TÜRK
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Radyo Arabesk TÜRK www.radyoarabeskturk.com

SİTENE HTML KODLAR EKLE




 

  Alman Mutfağı- Berliner Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Blade
ADMİN
ADMİN
avatar


Uyari Seviyesi : uyari yok
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 3630
<b>Rep Puanı</b> Rep Puanı : 1007
<b>Aktiflik Puanı</b> Aktiflik Puanı : 111787
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 23/06/10
<b>Cinsiyet</b> Cinsiyet : Erkek

Kullanıcı Aktifligi
Basari :
 Alman Mutfağı- Berliner Tarifi Imgleft3/3 Alman Mutfağı- Berliner Tarifi Emptybarbleue  (3/3)
Seviye:
 Alman Mutfağı- Berliner Tarifi 241687221/1 Alman Mutfağı- Berliner Tarifi Emptybarbleue  (1/1)
Güçlülük:
 Alman Mutfağı- Berliner Tarifi Imgleft1/1 Alman Mutfağı- Berliner Tarifi Emptybarbleue  (1/1)

 Alman Mutfağı- Berliner Tarifi Empty
MesajKonu: Alman Mutfağı- Berliner Tarifi    Alman Mutfağı- Berliner Tarifi EmptyCuma Ekim 22 2010, 10:31

Malzemeler

  • 400 gr un
  • çikolata
  • 25 gr süt
  • pudra şekeri
  • 50 gr margarin
  • 40 gr toz şeker
  • 25 gr yaş maya
  • 2 adet yumurta
  • tuz, sıvıyağ
  • kayısı marmelatı
Yapılışı
Unun ortası açılıp süt, margarin, şeker, maya ve yumurtalar koyulup yoğrulur. Hamur üstü örtülü olarak 5 dakika dinlendirilir. Küçük parçalara bölünüp, el ile yuvarlak şekil verilerek unlanmış bir bezin üstüne dizilir. Kurumamaları için üzerleri bir bezle örtülür. Mayalanması için ılık ortamda 20-30 dakika bekletilir.

Orta ateşte ocağı üzerindeki tavaya yağ koyulur. Yağ ısınınca hamurlar içine atılır. Yağın içindeki hamurlar renk alınca bir kevgir ile ters yüz edilip diğer yüzlerinin de pişip renk alması sağlanır. Yağın içinden çıkarılan berlinerler soğuduktan sonra içlerine ucunda küçük duy bulunan sıkma torbası ile marmelat şırınga edilir. Üstlerine pudra şekeri serpilir. Eritilmiş çikolataya batırılarak süsleme yapılır.



Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.radyoarabeskturk.com/
 
Alman Mutfağı- Berliner Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Alman Mutfağı-Alman Ekmeği Tarifi
»  Alman Mutfağı-Alman Pastası Tarifi
»  Alman Mutfağı-Elmalı Kek Tarifi
» Alman Mutfağı-Bienenstich Tarifi
»  Alman Mutfağı : Patates Çorbası Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR :: YEMEK TARİFLERİ :: Dünya Mutfakları-
Buraya geçin: