RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR

RADYO ARABESK TÜRK
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Radyo Arabesk TÜRK www.radyoarabeskturk.com

SİTENE HTML KODLAR EKLE




 

 Alman Mutfağı-Alman Ekmeği Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Blade
ADMİN
ADMİN
avatar


Uyari Seviyesi : uyari yok
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 3630
<b>Rep Puanı</b> Rep Puanı : 1007
<b>Aktiflik Puanı</b> Aktiflik Puanı : 111787
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 23/06/10
<b>Cinsiyet</b> Cinsiyet : Erkek

Kullanıcı Aktifligi
Basari :
Alman Mutfağı-Alman Ekmeği Tarifi Imgleft3/3Alman Mutfağı-Alman Ekmeği Tarifi Emptybarbleue  (3/3)
Seviye:
Alman Mutfağı-Alman Ekmeği Tarifi 241687221/1Alman Mutfağı-Alman Ekmeği Tarifi Emptybarbleue  (1/1)
Güçlülük:
Alman Mutfağı-Alman Ekmeği Tarifi Imgleft1/1Alman Mutfağı-Alman Ekmeği Tarifi Emptybarbleue  (1/1)

Alman Mutfağı-Alman Ekmeği Tarifi Empty
MesajKonu: Alman Mutfağı-Alman Ekmeği Tarifi   Alman Mutfağı-Alman Ekmeği Tarifi EmptyCuma Ekim 22 2010, 10:39

Malzemeler

  • 500g un
  • 1 kase ılık su
  • 1 paket (42g) yaş maya (yaşmaya yoksa 1 paket kuru maya)
  • 1 kesme şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz (ben bir tutam kullandım)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • üzerine çörek otu veya susam
Yapılışı
mayayı ve kesme şekeri ılık suda eritin.
unu bir kaba alın. ortasını havuz gibi açın. açtığınız havuzun kenarlarına tuzu serpin.
mayayı unun ortasına boşaltın. bir yandan yoğururken diğer yandan yavaş yavaş zeytinyağını ve yumurtayı ekleyin.
hamuru iyice yoğurup üzerine bir bez örtün ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
hamur kabarınca bir iki defa daha yoğurun. hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. kopardığınız parçayı yuvarlayıp elips şekli verin. ortasına baş parmağınızla bastırarak uzun bir çukur oluşturun. bunu yağlı kağıt serili veya hafif yağlanmış tepsiye koyun. bu arada fırını 220C'ye getirin. ısınmaya başlayınca fırını kapatın. kalan tüm hamurlara da aynı işlemi uygulayın.
ekmeklerinizin üzerine fırça ile oda sıcaklığında su sürüp çörek otu veya susam serpin.
ısıya dayanıklı bir kaseye kaynar su koyun. bu kaseyi fırının en altına yerleştirin. (kaynar su fırın çalışırken buhar oluşturup ekmeklerinizin içinin yumuşak olmasını sağlayacaktır.)
tepsiyi fırına koyun. 5 dakika sonra tepsi hala içinde iken fırını çalıştırın. (tekrar 220C'de) üzerleri kızarana kadar pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.radyoarabeskturk.com/
 
Alman Mutfağı-Alman Ekmeği Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
»  Alman Mutfağı-Alman Pastası Tarifi
»  Alman Mutfağı-Elmalı Kek Tarifi
»  Alman Mutfağı- Berliner Tarifi
» Alman Mutfağı-Bienenstich Tarifi
»  Alman Mutfağı : Patates Çorbası Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR :: YEMEK TARİFLERİ :: Dünya Mutfakları-
Buraya geçin: