RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR

RADYO ARABESK TÜRK
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Radyo Arabesk TÜRK www.radyoarabeskturk.com

SİTENE HTML KODLAR EKLE




 

  Kavun Reçeli

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Blade
ADMİN
ADMİN
avatar


Uyari Seviyesi : uyari yok
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 3630
<b>Rep Puanı</b> Rep Puanı : 1007
<b>Aktiflik Puanı</b> Aktiflik Puanı : 111787
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 23/06/10
<b>Cinsiyet</b> Cinsiyet : Erkek

Kullanıcı Aktifligi
Basari :
 Kavun Reçeli Imgleft3/3 Kavun Reçeli Emptybarbleue  (3/3)
Seviye:
 Kavun Reçeli 241687221/1 Kavun Reçeli Emptybarbleue  (1/1)
Güçlülük:
 Kavun Reçeli Imgleft1/1 Kavun Reçeli Emptybarbleue  (1/1)

 Kavun Reçeli Empty
MesajKonu: Kavun Reçeli    Kavun Reçeli EmptyCuma Ekim 22 2010, 08:52

GEREKLİ SÜRE: 1.5 saat
Malzeme:
1.5kg lik bir kavun
650 g.şeker
2 limon
1 kaşık kanyak
Hazırlanması:
Kullanılacak kavunun sağlam olması gereklidir yoksa reçel dayanmayacaktır.
Kavunu dilimleyerek kabuğunu ayıklayın.İç kısmını bir tencereye doğrayın.Bir limonu kısmını bir tencereye doğrayın.Bir limonu yıkayıp etli beyaz kısmına dokunmadan kabuğunu soyun.Beyaz kısmı de rendeleyerek kavunlara katın.İki limonun suyunu sıkıp tülbenten süzün ve 1/4 litre soğuk suyla birlikte kavunlara katın. Orta ateşte oturtup dikatlice karıştırarak hemen hemen tamamen buharlaşıp kavunlar cam gibi oluncaya kadar pişirin.Tencereye şekeri ve isteniyorsa bir çubuk vanilyayı da koyup orta ateşte sık sık karıştırarak pişirmeye devam edin.Soğuk tabağa şurubundan damlatarak reçelin kınamına bulup bulmadığını kontrol edin.Ateşten indirmeden önce bir kaşık kanyak boşaltarak reçeli kavazona boşaltın.
AFİYET OLSUN.....
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.radyoarabeskturk.com/
 
Kavun Reçeli
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
»  Kızılcık Reçeli
» Kiraz Reçeli
»  Kizilcik Reçeli
»  Balkabağı Reçeli
»  Zencefil Reçeli

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR :: YEMEK TARİFLERİ :: Reçeller-Marmelatlar-
Buraya geçin: