RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR

RADYO ARABESK TÜRK
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Radyo Arabesk TÜRK www.radyoarabeskturk.com

SİTENE HTML KODLAR EKLE




 

 Turunç Kabuğu Reçeli

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Blade
ADMİN
ADMİN
avatar


Uyari Seviyesi : uyari yok
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 3630
<b>Rep Puanı</b> Rep Puanı : 1007
<b>Aktiflik Puanı</b> Aktiflik Puanı : 111782
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 23/06/10
<b>Cinsiyet</b> Cinsiyet : Erkek

Kullanıcı Aktifligi
Basari :
Turunç Kabuğu Reçeli Imgleft3/3Turunç Kabuğu Reçeli Emptybarbleue  (3/3)
Seviye:
Turunç Kabuğu Reçeli 241687221/1Turunç Kabuğu Reçeli Emptybarbleue  (1/1)
Güçlülük:
Turunç Kabuğu Reçeli Imgleft1/1Turunç Kabuğu Reçeli Emptybarbleue  (1/1)

Turunç Kabuğu Reçeli Empty
MesajKonu: Turunç Kabuğu Reçeli   Turunç Kabuğu Reçeli EmptyCuma Ekim 22 2010, 09:04

Kullanılacak malzeme:
1250 gram turunç,
1+1/2 kilo toz şekeri,
3 bardak su,
2+1/4 çorba kaşığı limon suyu veya 7 gram limon tuzu.

Yapımı: Turuncun kabuklarını ayıklamalı. Sonra bu kabukların üstünü bir bıçakla kazımalı ve birer parmak eninde dilimlere doğramalı. Turunç kabuklarının kazınması ve doğranması sona erince bunları teker teker rulo biçiminde sarıp bir çuvaldızla veya yorgan iğnesiyle bir ucu kalınca düğümlenmiş bir ipe geçirmeli. Bütün kabukların ipe dizilmesi sona erince üstten de kalınca bir düğüm attıktan sonra bu diziyi içinde kaynar su bulunan büyükçe bir tencereye atmalı ve turunç kabuklarını hafif yumuşak bir duruma gelinceye kadar haşlamalı. Sonra tenceredeki suyu döküp kabukların üstüne soğuk su dökerek bunları bir kenarda 12 saat dinlendirmeli.
Soğuk suda 12 saat kalan turunç kabuklarının suyunu değiştirip bir 12 saat daha dinlendirmeli. Suyu tatmalı. Acılık varsa turunç kabuklarını tekrar 12 saat soğuk suya yatırmalı. Böylece suyunda acılık kalmayıncaya kadar bunların suyunu her oniki saatte bir değiştirmeli.
Turuncun suyunda acılık kalmayınca yani birkaç gün suda tuttuktan sonra son suyu döküp kabukları bir kaba koymalı.
Artık bu reçelin şerbetini hazırlama vakti gelmiştir. Bir tencereye üç bardak suyla birbuçuk kilo şekeri koymalı ve kabı orta ısılı bir ateşe oturtmalı. Karıştırarak şekeri eritmeli ve şerbeti birkaç taşım kaynatarak koyu bir kıvama getirmeli. Şerbet koyulaşınca bir kenarda duran turunç kabuğu dizisini olduğu gibi bu şerbetin içine atmalı. Bir - iki taşım daha kaynattıktan sonra reçel koyu bir kıvama gelince limon suyunu veya yarım fincan suda eritilmiş limon tuzunu döküp karıştırmalı ve reçeli bir taşım daha kaynatmalı.
Sonra tencereyi ateşten indirmeli. Reçelin yüzeyinde beliren köpükleri bir kevgirle alıp attıktan sonra tenceredekileri soğumaya bırakmalı. Reçel iyice soğuyunca turunç kabuğu dizisini havaya kaldırmalı düğümü kestikten sonra bir çatalın yardımıyle ipten çıkarılacak turunç kabuklarını şerbetinin içine düşürmeli.
Sonra reçeli kavanozlara boşaltmalı ve gerektiğinde kullanmak üzere bir kenara kaldırmalı.


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.radyoarabeskturk.com/
 
Turunç Kabuğu Reçeli
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» karpuz kabuğu reçeli
»  Portakal Kabuğu Reçeli
»  Kızılcık Reçeli
» Kiraz Reçeli
»  Kizilcik Reçeli

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR :: YEMEK TARİFLERİ :: Reçeller-Marmelatlar-
Buraya geçin: