RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR

RADYO ARABESK TÜRK
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Radyo Arabesk TÜRK www.radyoarabeskturk.com

SİTENE HTML KODLAR EKLE




 

 karpuz kabuğu reçeli

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Blade
ADMİN
ADMİN
avatar


Uyari Seviyesi : uyari yok
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 3630
<b>Rep Puanı</b> Rep Puanı : 1007
<b>Aktiflik Puanı</b> Aktiflik Puanı : 111782
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 23/06/10
<b>Cinsiyet</b> Cinsiyet : Erkek

Kullanıcı Aktifligi
Basari :
karpuz kabuğu reçeli Imgleft3/3karpuz kabuğu reçeli Emptybarbleue  (3/3)
Seviye:
karpuz kabuğu reçeli 241687221/1karpuz kabuğu reçeli Emptybarbleue  (1/1)
Güçlülük:
karpuz kabuğu reçeli Imgleft1/1karpuz kabuğu reçeli Emptybarbleue  (1/1)

karpuz kabuğu reçeli Empty
MesajKonu: karpuz kabuğu reçeli   karpuz kabuğu reçeli EmptyCuma Ekim 22 2010, 09:07

KARPUZ KABUĞU REÇELİ

MALZEME:
Kalın karpuz kabuğu
1 kg. Şeker
2 kg. Sönmüş kireç
1 su bardağı Karanfil
1 çorba kaşığı Limon tuzu
1 paket Limon
1 adet Şerbet boyası
1 çay kaşığı

YAPILIŞI: Karpuz kabuğunun içinin kırmızı kısmı, dışının yeşil kısmı kalmayıncaya kadar soyulur. 3 - 4 cm. çapında karelere bölünür. İsterseniz arzu ettiğiniz şekli vererek de bölebilirsiniz. Sönmüş kireç sulandırılır, içine kesilen karpuz kabukları atılıp 15-20 dakika bekletilir. Kireçli sudan çıkarılan karpuz kabukları bol suda iyice yıkanır. Bir tencereye su konup içinde yıkadığımız kabuklar haşlanır. Kabuklar yumuşayıncaya, çataldandüşünceye kadar iyice kaynatılır. Tencere ateşten indirilip karpuz kabukları içinden alınıp süzülür. Bir başka tencerenin içine konan haşlanmış kabukların üzerine karanfil ve toz şeker konulup örtülür. Böylece 8 - 10 saat bekletilir. Bekleme süresi bitince orta hararetli ateş üzerinde kabuklar kaynatılır. Kaynamaya başlayınca içine limon tuzu, limon suyu ve şerbet boyası ilave edilir. Reçel kıvama gelince köpükleri alınıp kavanozlara konur. Soğuyunca kavanozların ağzı kapatılır
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.radyoarabeskturk.com/
 
karpuz kabuğu reçeli
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Turunç Kabuğu Reçeli
»  Portakal Kabuğu Reçeli
»  Balkabağı Reçeli
» Bergamot Reçeli
»  Kızılcık Reçeli

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR :: YEMEK TARİFLERİ :: Reçeller-Marmelatlar-
Buraya geçin: