RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR

RADYO ARABESK TÜRK
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Radyo Arabesk TÜRK www.radyoarabeskturk.com

SİTENE HTML KODLAR EKLE




 

 Alman Mutfağı- Apfelstrudel - Elmalı Tatlı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Blade
ADMİN
ADMİN
avatar


Uyari Seviyesi : uyari yok
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 3630
<b>Rep Puanı</b> Rep Puanı : 1007
<b>Aktiflik Puanı</b> Aktiflik Puanı : 111782
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 23/06/10
<b>Cinsiyet</b> Cinsiyet : Erkek

Kullanıcı Aktifligi
Basari :
Alman Mutfağı- Apfelstrudel - Elmalı Tatlı Imgleft3/3Alman Mutfağı- Apfelstrudel - Elmalı Tatlı Emptybarbleue  (3/3)
Seviye:
Alman Mutfağı- Apfelstrudel - Elmalı Tatlı 241687221/1Alman Mutfağı- Apfelstrudel - Elmalı Tatlı Emptybarbleue  (1/1)
Güçlülük:
Alman Mutfağı- Apfelstrudel - Elmalı Tatlı Imgleft1/1Alman Mutfağı- Apfelstrudel - Elmalı Tatlı Emptybarbleue  (1/1)

Alman Mutfağı- Apfelstrudel - Elmalı Tatlı Empty
MesajKonu: Alman Mutfağı- Apfelstrudel - Elmalı Tatlı   Alman Mutfağı- Apfelstrudel - Elmalı Tatlı EmptyCuma Ekim 22 2010, 10:42

Malzemeler

  • Un 14 çorba kaşığı (125 gr.)
  • Badem (Kıyılmış) 50 gr.
  • Tuz Bir çimdik
  • Çekirdeksiz üzüm (Sultani) 50 gr.
  • Margarin 25 gr.
  • Ekmek kırıntısı 25 gr.
  • Yumurta (Hafifçe çırpılmış) 1 adet
  • Tarçın Yarım çay kaşığı
  • Sıcak su 3 çorba kaşığı
  • Tereyağı (erimiş) 1 çorba kaşığı
  • Elma (Soyulmuş, gobeği çıkarılmış ve ince ince dilimlenmiş) 1,5 kilo
  • Toz şeker 100 gr.

Yapılışı

Unla tuzu derin bir kabın içine eleyin. Margarini katın ve parmaklarınızla ezerek unla karıştırın. Sonra yumurta ile sıcak suyu katarak katı bir hamur yapın. Hamuru hafifçe unlanmış düz bir yere koyun ve iyice yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru naylon bir beze sararak ılık bir yerde 30 dakika süreyle dinlendirin. Hamuru açacağınız yere düz bir tülbent serin üzerini iyice unlayın ve hamuru bu tülbentin üzerinde açın.
Yufka halinde açılmış hamuru biraz daha inceltmek için, yufkayı tülbentiyle birlikte elinizin üst tarafına alın ve sağa sola çekiştirerek yayın.
Hamurun soğumaması için çok hizli yapmalisiniz.
Erimiş yağı yufkanın üzerine sürün, sonra ayrı bir yerde birbirine karıştırdığınız malzemeyi yufkanın üzerine eşit ölçülerde serin ve tülbentin yardımıyle yuvarlaya yuvarlaya sıkıca sarın.
Hazırladığınız çöreği hafifçe yağlanmış bir tepsiye yerleştirin ve üzerini tekrar erimiş yağla yağlayın. Daha Önceden 190 derece ısıtılmış fırında 40 dakika veya altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirin.



Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.radyoarabeskturk.com/
 
Alman Mutfağı- Apfelstrudel - Elmalı Tatlı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
»  Alman Mutfağı-Elmalı Kek Tarifi
» Alman Mutfağı-Alman Ekmeği Tarifi
»  Alman Mutfağı-Alman Pastası Tarifi
»  Alman Mutfağı- Berliner Tarifi
» Alman Mutfağı-Bienenstich Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR :: YEMEK TARİFLERİ :: Dünya Mutfakları-
Buraya geçin: