RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR

RADYO ARABESK TÜRK
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Radyo Arabesk TÜRK www.radyoarabeskturk.com

SİTENE HTML KODLAR EKLE




 

 Bergamot Reçeli

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Blade
ADMİN
ADMİN
avatar


Uyari Seviyesi : uyari yok
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 3630
<b>Rep Puanı</b> Rep Puanı : 1007
<b>Aktiflik Puanı</b> Aktiflik Puanı : 111782
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 23/06/10
<b>Cinsiyet</b> Cinsiyet : Erkek

Kullanıcı Aktifligi
Basari :
Bergamot Reçeli Imgleft3/3Bergamot Reçeli Emptybarbleue  (3/3)
Seviye:
Bergamot Reçeli 241687221/1Bergamot Reçeli Emptybarbleue  (1/1)
Güçlülük:
Bergamot Reçeli Imgleft1/1Bergamot Reçeli Emptybarbleue  (1/1)

Bergamot Reçeli Empty
MesajKonu: Bergamot Reçeli   Bergamot Reçeli EmptyCuma Ekim 22 2010, 08:56

5 adet bergamot kabuğu
1 kg. şeker
1 adet limon suyu
2 su bardağı su

YAPILIŞI:
Bergamot bir turunçgil meyvesidir. Reçeli kabuğundan yapılır. Bergamotun kabuklarını muntazam soyunuz. Sarı kısmı dışa gelecek şekilde kıvırınız açılmaması için bir kürdan batırınız. Sonra bunları bir iğneyle ipliğe geçiriniz. İpe dizdiğiniz kabukları bol suyla iyice yıkayınız. Reçel tenceresinin içindeki suya koyup haşlayınız. 5-10 dakika kaynattıktan sonra sudan çıkarıp, kaynama suyunu.dökünüz. Tekrar temiz su koyup kaynatınız. Bu işlemi birkaç kez yapınız. Böylece kabukların acısını gidermiş olursunuz. Portakal reçeli yaparken bu kadar acı alma yeterlidir. Fakat bergamot için bundan sonra kabukları bir hafta su içinde bekletmek gerekir. Hergün de suyunu değiştirmek lazımdır.
Bir tencereye su koyarak ocağın üstüne alalım. İçine şekeri koyup hafif ateşte karıştırarak eritelim. Hazırlattığımız kabukları içine koyup kaynatalım. Kaynama sonunu, yani kıvamının gelip gelmediğini akıtma, damlatma veya tabağa dökme yöntemlerinden birini kullanıp, kontrol edelim. Bitişe yakın limonsuyunu koyup, ateşten indirelim.
Usulüne uygun temiz kavanozlara koyup, serin bir yerde saklayalım.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.radyoarabeskturk.com/
 
Bergamot Reçeli
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
»  Kızılcık Reçeli
» Kiraz Reçeli
»  Kizilcik Reçeli
»  Balkabağı Reçeli
»  Kavun Reçeli

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR :: YEMEK TARİFLERİ :: Reçeller-Marmelatlar-
Buraya geçin: