RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR

RADYO ARABESK TÜRK
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Radyo Arabesk TÜRK www.radyoarabeskturk.com

SİTENE HTML KODLAR EKLE




 

  Portakallı İncir Reçeli

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Blade
ADMİN
ADMİN
avatar


Uyari Seviyesi : uyari yok
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 3630
<b>Rep Puanı</b> Rep Puanı : 1007
<b>Aktiflik Puanı</b> Aktiflik Puanı : 111782
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 23/06/10
<b>Cinsiyet</b> Cinsiyet : Erkek

Kullanıcı Aktifligi
Basari :
 Portakallı İncir Reçeli Imgleft3/3 Portakallı İncir Reçeli Emptybarbleue  (3/3)
Seviye:
 Portakallı İncir Reçeli 241687221/1 Portakallı İncir Reçeli Emptybarbleue  (1/1)
Güçlülük:
 Portakallı İncir Reçeli Imgleft1/1 Portakallı İncir Reçeli Emptybarbleue  (1/1)

 Portakallı İncir Reçeli Empty
MesajKonu: Portakallı İncir Reçeli    Portakallı İncir Reçeli EmptyCuma Ekim 22 2010, 09:03

MALZEMESİ:
1 kg. İncir
1/2 kg. şeker
2 adet limonun suyu
1 adet portakal
Yeterince su

YAPILIŞI:
Reçel için küçük, nispeten yarı olgun meyveler uygundur. Koyu renkli (Göklop) açık renkli (Sarılop)incirlerden reçel yapılır. Bir de yenmeyen Baba İncir'den yapılanı vardır. Baba İncir önce haşlanır ve soğuk suda yıkanıp acısı giderilir. Ondan sonra aşağıda tarif edeceğimiz işlemler yapılır.
İncirlerin yapraklarını soyup yıkayınız.
Portakalın kabuğunu soyunuz. Bir miktar su içinde yumuşayıncaya kadar kaynatınız. Suyunu süzüp, kalanını püre haline getirin.
İncir ve şekeri birlikte tencereye koyunuz. Üzerine, portakal kabuğu rendesini koyup karıştırınız. Hafif ateş üzerinde karıştırarak koyulaşırınız. Yaklaşık yarım saatte koyulaşacaktır. Reçelin kıvamını kontrol ediniz. Bitiş noktasına yakın limon suyunu katıp tam kıvamına gelince ateşten indiriniz.
Biraz soğuduktan sonra kavanozlara doldurunuz. Kavanozlarda vakum oluşması için sıcak reçeli kavanozun ağzına kadar doldurmaymız. Bir parmak boşluk bırakınız. Sıcakken kapağı kapatıp kavanozu ters yüz ediniz. Sonra serin bir yere kaldırıp, saklayınız.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.radyoarabeskturk.com/
 
Portakallı İncir Reçeli
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
»  Kavun Reçeli
»  Kızılcık Reçeli
» Kiraz Reçeli
»  Kizilcik Reçeli
»  Balkabağı Reçeli

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR :: YEMEK TARİFLERİ :: Reçeller-Marmelatlar-
Buraya geçin: