RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR

RADYO ARABESK TÜRK
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Radyo Arabesk TÜRK www.radyoarabeskturk.com

SİTENE HTML KODLAR EKLE




 

  Kestane Püresi Reçeli

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Blade
ADMİN
ADMİN
avatar


Uyari Seviyesi : uyari yok
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 3630
<b>Rep Puanı</b> Rep Puanı : 1007
<b>Aktiflik Puanı</b> Aktiflik Puanı : 111782
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 23/06/10
<b>Cinsiyet</b> Cinsiyet : Erkek

Kullanıcı Aktifligi
Basari :
 Kestane Püresi Reçeli Imgleft3/3 Kestane Püresi Reçeli Emptybarbleue  (3/3)
Seviye:
 Kestane Püresi Reçeli 241687221/1 Kestane Püresi Reçeli Emptybarbleue  (1/1)
Güçlülük:
 Kestane Püresi Reçeli Imgleft1/1 Kestane Püresi Reçeli Emptybarbleue  (1/1)

 Kestane Püresi Reçeli Empty
MesajKonu: Kestane Püresi Reçeli    Kestane Püresi Reçeli EmptyCuma Ekim 22 2010, 09:10

Bir zamanlar istanbul konaklannda çok pişirilen, günümüzde ise hemen hemen unutulmuş "kestane püresi reçeli" çok besleyicidir.

Kullanılacak malzeme: 1 kg iri kestane, 3 su bardağı tozşeker, 1+1/4 bardak su, 2 çay kaşığı vanilya.

Yapılışı:
Kestaneler yıkandıktan sonra, bıçakla kabuklan hafifçe ya-nlır ve kaynar suya atılır. Kestaneler 5-10 dakika kaynatıldıktan sonra suyu dökülür. Kabuklan ve iç kabuklan iyice ayıklanır. Sonra bir tencerede, üzerini örtecek miktarda suyla kuvvetli ateşte kaynatılır. Kestaneler iyice yumuşayınca suyu dökülür. Kestaneler iyice ezilerek püre haline getirilir. Püre haline gelmiş kestane tencereye konur. Üzerine 1 1/4 bardak su, tozşeker ve vanilya ilave edilir, çok hafif ateşte karıştırılarak pişirilir. Kestane koyu bir bulamaç haline gelince tencere ateşten indirilip soğumaya bırakılır. Tatlı soğuyunca kavanoz veya kâselere boşaltılır ve gerektikçe kullanılır. Bu tatlı çocuklar için çok besleyici olduğu gibi turta yapımında da kullanılır, istenirse kestane reçeline su yerine süt de konulabilir.


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.radyoarabeskturk.com/
 
Kestane Püresi Reçeli
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kestane Reçeli
»  Balkabağı Reçeli
» Bergamot Reçeli
»  Kızılcık Reçeli
» Kiraz Reçeli

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR :: YEMEK TARİFLERİ :: Reçeller-Marmelatlar-
Buraya geçin: