Blade
Uyari Seviyesi : Mesaj Sayısı : 3630 Rep Puanı : 1007 Aktiflik Puanı : 111789 Kayıt Tarihi : 23/06/10 Cinsiyet :
Kullanıcı Aktifligi Basari : (3/3) Seviye: (1/1) Güçlülük: (1/1)
| Konu: Arap mutfağı- Maklube Tarifi Cuma Ekim 22 2010, 10:19 | |
| Malzemeler
- 5 ADET DOMATES
- 2 ÇORBA KAŞIĞI Z.YAĞI
- 150 GR MARGARİN
- 500 GR YOĞURT
- 1 ADET SOĞAN
- 2 ADET PATATES
- 3 ADET SİVRİ BİBER
- 1 kg BALDO PİRİNÇ
- 5 ADET SALATALIK
- 500 GR YAĞSIZ KUZU KUŞBAŞI
Yapılışı ÖNCE KUŞBAŞI ETLERİMİZİ BİR TENCERE SUYA KOYUP YARIM SAAT KADAR HAŞLIYORUZ
DAHA SONRA BAŞKA BİR TENCERENİN İÇİNE ZEYTİN YAĞIMIZI DÖKÜP PATETESLERİİ YUVARLAK BİÇİMDE KESEREK YERLEŞTİRİYORUZ PATATESLERİN ÜSTÜNEDE AYNI ŞEKİLDE KIYILMIŞ SOĞANLARI YERLEŞTİRİYORUZ DAHA SONRA PRİNCİMİZİN YARISINI ÜZERİNE DÖKÜYORUZ ONUN ÜZERİNEDE ETLERİMİZİ YERLEŞTİRİYORUZ KALAN PRİNCİDE ÜZERİNE KOYUP KARARINCA SU İLE DOLDURUYORUZ EN ÜSTEDE MARGARİNİMİZİ EKLİYORUZ.
Püf Noktaları: O kendi halinde pişerken, domates ve biberi küçük küçük doğrayarak salatamızı yapıyoruz daha sonra yoğurdumuzu bir kaba koyup iyice özüyoruz yemek piştikten sonra büyük bir tepsiyi alarak tenceredeki yemeğimizi ters çevirerek tepsiye koyuyoruz etrafınada papatya deseni gibi bir yoğurt bir salata koyarak süslüyoruz ve tencereyi kaldırıyoruz işte servis ve yemek. Afiyet olsun.
| |
|