Blade
Uyari Seviyesi : Mesaj Sayısı : 3630 Rep Puanı : 1007 Aktiflik Puanı : 111787 Kayıt Tarihi : 23/06/10 Cinsiyet :
Kullanıcı Aktifligi Basari : (3/3) Seviye: (1/1) Güçlülük: (1/1)
| Konu: Bulgar Mutfağı-Kacamak Tarifi Cuma Ekim 22 2010, 10:32 | |
| Malzemeler
- Bir litre su
- 250 gr. misir unu
- tereyag
- kirmizi pul biber
- rendelenmis beyaz peynir
- kavurma et (isteğe göre)
Yapılışı Bir litre su once kaynatilir. Kaynarken içine 250 gr. misir unu konur ve tahta kasıkla 5 dakika devamli olarak homojen olana kadar kariştirilir. Sonra bir tabaga konarak ince bir tabaka halinde yayilir. Uzerine tereyag gezdirilir, kirmizi pul biber serpilir ve rendelenmis beyaz peynir konur. Ayrica isteyen bunun üzerine kavurma et te koyabilir. Yaninda ayran iyi gider. Tatli olarak yemek isteyenler ise, yag gezdirdikten sonra toz seker serper veya pekmez doker. Afiyet olsun!
Hafif, kolestrolsuz, bol vitamin ve mineral iceren yemek. Ayrıca kilo verme rejimlerinde de yenilebilir.
| |
|