RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
www.radyoarabeskturk.com
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR

RADYO ARABESK TÜRK
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Radyo Arabesk TÜRK www.radyoarabeskturk.com

SİTENE HTML KODLAR EKLE




 

 Azeri Mutfağı- Azeri Pilavı Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Blade
ADMİN
ADMİN
avatar


Uyari Seviyesi : uyari yok
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 3630
<b>Rep Puanı</b> Rep Puanı : 1007
<b>Aktiflik Puanı</b> Aktiflik Puanı : 111805
<b>Kayıt Tarihi</b> Kayıt Tarihi : 23/06/10
<b>Cinsiyet</b> Cinsiyet : Erkek

Kullanıcı Aktifligi
Basari :
Azeri Mutfağı- Azeri Pilavı Tarifi Imgleft3/3Azeri Mutfağı- Azeri Pilavı Tarifi Emptybarbleue  (3/3)
Seviye:
Azeri Mutfağı- Azeri Pilavı Tarifi 241687221/1Azeri Mutfağı- Azeri Pilavı Tarifi Emptybarbleue  (1/1)
Güçlülük:
Azeri Mutfağı- Azeri Pilavı Tarifi Imgleft1/1Azeri Mutfağı- Azeri Pilavı Tarifi Emptybarbleue  (1/1)

Azeri Mutfağı- Azeri Pilavı Tarifi Empty
MesajKonu: Azeri Mutfağı- Azeri Pilavı Tarifi   Azeri Mutfağı- Azeri Pilavı Tarifi EmptyCuma Ekim 22 2010, 10:42

Malzemeler

  • 4 yk Sana Crème Bonjour tereyağlı margarin
  • 4 ad taze soğan
  • 250 g. kuzu kuşbaşı
  • 2 sb pirinç
  • 2 ad kuru soğan
  • 3 sb su
  • 4 ad kayısı
  • tuz-karabiber
  • 3 yk kuru üzüm
  • 2 yk dolmalık fıstık
  • 2 ad havuç
  • ½ demet dereotu
Yapılışı
1. Kuru soğanı yemeklik doğrayın.

2. Kayısıları tavla zarı şeklinde doğrayın.

3. Kuru üzümleri bir kasede su ile ıslatın.

4. Havuçların kabuklarını kazıyıp küp küp doğrayın.

5. Dereotunu ve taze soğanları ayrı ayrı ayıklayıp kıyın.

6. Yayvan bir tenecereye 4 yk Sana Crème Bonjour tereyağlı margarini koyup kızdırın. İçine kuşbaşı etleri ilave edip etler suyunu çekinceye kadar kavurun.

7. Etler renk alınca içine dolmalık fıstıkları ekleyip fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra içine yıkanmış pirinci, doğranmış havuçları, kayısıları, suyunu süzdüğünüz kuru üzümleri, tuz-karabiberi koyup karıştırın.

8. En son olarak içine kıyılmış taze soğanı-dereotunu ve suyunu koyup tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pirinçler göz göz olana kadar pişirip demlendirin.

9. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis edin.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.radyoarabeskturk.com/
 
Azeri Mutfağı- Azeri Pilavı Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Azeri Mutfağı-Yaprak Sarması Tarifi
»  Alman Mutfağı-Elmalı Kek Tarifi
»  Arap mutfağı- Maklube Tarifi
»  Alman Mutfağı- Berliner Tarifi
»  Bulgar Mutfağı-Kacamak Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
RADYO ARABESK TÜRK FORUM ALEM BİZİ DİNLİYOR ARABESK DAMAR :: YEMEK TARİFLERİ :: Dünya Mutfakları-
Buraya geçin: